Enhedslisten vil stoppe testcenter

Foto: TV2/Nord

Det nationale testcenter for kæmpevindmøller i Østerild bør godkendes efter de nye regler for lavfrekvent støj. Det mener Enhedslisten, som vil have projektet standset indtil man har undersøgt konsekvenserne.

Miljøstyrelsen er på vej med regler, der skal beskytte naboer til vindmøller mod støj i lave frekvenser. Det får nu Enhedslisten til at opfordre myndighederne til at standse projektet i Østerild, hvor man i øjeblikket er ved at rydde området for træer.

- Det er glædeligt, at miljøministeriet nu fremlægger nye forslag til støjregler for vindmøller, som har bred tilslutning blandt eksperter. I forlængelse af dette vil det være helt naturligt at stoppe ekspropriationerne i forbindelse med etableringen af vindmølletestcenteret ved Østerild, indtil dette er bedømt efter den nye støjbekendtgørelse for vindmøller, udtaler Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Per Clausen vil derfor tage sagen op over for miljøministeren og bede hende om at tage initiativ til at stoppe ekspropriationerne, indtil dette er undersøgt.

Forsiden lige nu