02:09

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Enrico er sikker: Jeg fik kræft af mobilen

De fleste af os har den på os stort set hele tiden. Men mobilen kan være farlig og måske endda give kræft.

Enrico Kaarsberg går til lægetjek hver tredje måned på kræftafdelingen i Aalborg

- Jeg er glad for, at det ikke ser sådan her ud i dag. Det var sådan lidt en streg i regningen, siger han mens han kigger på tidligere billeder at sit lår.

Store knopper under huden på låret viste sig nemlig at være et forstadie til kræft.

- Jeg blev bange. Jeg har to børn og en kone, som jeg har et ansvar overfor og det skal simpelthen ikke have lov at ødelægge vores liv det her.

Enrico Kaarsberg er ikke i tvivl om, at hans mobiltelefon bar skylden. Der findes ikke meget dansk forskning på området, men Sundhedsstyrelsen råder folk til at begrænse deres brug af mobiltelefon. Kigger man til udlandet, viser blandt andet svensk forskning, at mobilstråling kan føre til kræft.

- Efterhånden som jeg læste mere og mere og så alle de her rapporter, så blev det altså ret tydeligt for mig, hvad sammenhængen og hvad kilden til det her var. Jeg var ikke i tvivl og det er jeg heller ikke i dag.

Jysk Analyse har lavet en undersøgelse af voksnes brug af mobiltelefon. Den viser, at 81 % kender til den mulige risiko ved mobilstråling, men kun 10 % gør noget aktivt for at beskytte sig.

Enrico sidder nu tilbage med et 18 centimeter langt ar og så er han i fremtiden meget mere påpasselig med sin brug af mobiltelefon.

- Hver gang jeg har telefonen i hånden, så tænker jeg; hvordan kommer jeg hurtigst muligt af med den.