11:16

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Er alt du gør moralsk korrekt?

Teaterstykket Fly me to the moon, der lige har haft danmarkspremiere på Vendsyssel Teater, handler i høj grad om moral og etik - Og det lader publikum tage stilling.

På Vendsyssel Teater bliver der hver sæson lavet mellem tre og fem egenproducerede stykker. Sæson 15/16 er lige begyndt, og i onsdags havde teatret premiere på sæsonens første egenproduktion, der tilmed også var en danmarkspremiere.

- Jeg synes da altid, det er sjovt at have en danmarkspremiere. Det tror jeg, at alle teatre sætter en lille ære i, siger Peter Schrøder, der er kunstnerisk chef på teateret.

Stykket hedder Fly me to the moon og handler om hjemmehjælperne Belinda og Jeanette, der, som de plejer, møder op ved 82-årige pensionist Svend Åge for at foretage det daglige tilsyn. Men dagen udvikler sig noget anderledes end ellers, og de to hjemmehjælpere får i den grad sat deres moral på prøve.

- Det er en komedie. Vi skal grine af det, og vi skulle meget gerne også blive rørt over de her personer, som kæmper på scenen. Og så har det altså også et socialt vigtigt budskab. Der er sådan en social indignation, siger instruktør Søren Iversen og fortsætter:

- Det her er to små mennesker, som klumrer sig ind i en forbrydelse og faktisk kommer til at begå noget temmelig alvorligt, og så er det som om, at stykket rejser det spørgsmål, om der bag de fleste forbrydelser, der begås er en menneskelig tragedie eller et menneskeligt element. Det er jo ikke altid, at en forbrydelse bliver begået af ondskab.

Stykket spilles af Kirstine Hedrup og Helle Dolleris, og det fortsætter frem til den 17. oktober.