Foto: Jesper Christiansen

Erhvervschef: Istølt er Frederikshavns svar på Cold Hawaii

Frederikshavn er klar til for ottende gang at invitere til endnu en omgang dans på isen i Skaga Omega Istølt Arena.

Brandvarme hestehove smelter is og hjerter i Frederikshavn - det er med andre ord et felt med heste i verdensklasse, der tjekker ind i postnummer 9900  næste weekend.

Det er ottende gang,  at islandske heste kan opleves dansende på isen i Skaga Omega Istølt Arena.

Frederikshavn er klar til endnu omgang istølt.  Eventet, der sidste år tiltrak sig seertal op mod 50.000 seere via livestreamning og transmission på TV2 Nord, kan i år allerede nu melde udsolgt på de nummererede siddepladser, hvilket ikke tidligere har været tilfældet.

 

Læs også Istølt Winthermatch 2016

Lige knap halvtreds ryttere fra henholdsvis Norge, Danmark, Sverige og Tyskland er tilmeldt eventet, der endnu engang formår at sætte Frederikshavn på landkortet i kraft af et event så udsædvanligt, at det trækker overskrifter og mediedækning langt udover Danmarks landegrænser.

Forsvarende nordiske mestre, tidligere verdensmestre, professionelle trænere og avlere vil være at finde på ryggen af fjedrende heste, og vil endnu engang være garanti for store smittende oplevelser for både de ca. 2000 on-site publikummer og ikke mindst for de tusinder af seere, der kan følge med hjemmefra via streaming og tv-transmission.

 

Læs også Istølt i nye rammer

 

Islandske heste kan fungere som erhvervsøkonomisk drivkraft siger Frederikshavns erhvervsdirektør Niels Bay Christensen:

- Istølt tiltrækker i alt godt 1600 gæster til Frederikshavn, og de udgør en købekraft i lokalområdet, så vores virksomheder, caféer, restauranter og hoteller får en forretning ud af det. Herudover besidder Frederikshavn unikke naturressourcer, der kan bidrage øget bosætning. F.eks har vi knap 200 km tinglyst ridesti, der på samme måde som fænomenet Cold Hawaii kan udgøre en tiltrækningskraft på nye borgere, siger Niels Bay Christensen.

Læs også Topryttere deltager i istølt

 

TV2 Nord sender lørdag den 28. januar direkte fra Istølt i Frederikshavn om aftenen, og transmissionen bliver ligeledes sendt i samarbejde med flere TV2 regioner rundt om i landet. Der ud over kan man følge med fra istølt på TV2 Nords Facebook-side.

- Vi går bag hele og sender live på vores Facebook-side, det bliver så spændende, for vi får mulighed for at komme rundt på en helt anden måde end tidligere, siger Jenni Boelt, der er TV2 Nords såkaldte SoMe-reporter på stedet.

Desuden sender vi direkte fra isen med reporter Rene Ryom, ligesom TV2 Nord i lighed med tidligere live-kommenterer fra årets istølt.