SENESTE NYT:

Erhvervseventyret startede i Nordjylland: Nu tvinger sygdom Lars Larsen til at stoppe

JYSK-bagmanden Lars Larsen trækker sig tilbage fra et enestående erhvervseventyr, hvor særligt et job i Vodskov inspirerede.

Få erhvervsfolk har vekslet en landmandsopvækst i Thy til et storslået erhvervseventyr som Lars Larsen. Men nu slutter det professionelle virke for manden med den unikke succeshistorie.

JYSK-bagmanden har fredag valgt at træde tilbage som bestyrelsesformand for Jysk og Lars Larsen Group med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser møbelkoncernen i en pressemeddelelse. Sønnen Jacob Brunsborg overtager posten som bestyrelsesformand.

- Det er desværre en meget alvorlig diagnose, jeg har fået, og derfor vil jeg bruge min tid og mine kræfter på min familie. Derfor betyder det meget for mig, at den fremtidige ledelse af virksomheden er på plads, siger Lars Larsen, der for kort tid siden fik konstateret leverkræft.

D. 2. maj 2019 var Lars Larsen til stede i Jysk-forretningen på nibevej i Aalborg, da Jean Brøns fejrede 40 års jubilæum i Jysk-kæden, som den første udover Lars Larsen selv. 

Startede erhvervseventyret i Nordjylland

Dermed slutter et storslået erhvervseventyr for den driftige thybo, Lars Larsen. Et eventyr, der fandt sit grundlag i det nordjyske, før Lars Larsen drog sydpå og satte større ting i gang.

I 1970 blev Lars Larsen ansat i Dresager Gardiner i Vodskov, hvor den unge Lars Larsen blev inspireret af en tilgang, der på sin tid var anderledes og mere fremsynet end det, han kom fra.

- Det var en stressende tid med 18 timers arbejde, 7 dage om ugen i et helt år og et mavesår rigere. Men også med et hus med en stor friværdi i, som senere skulle vise sig at give mig mulighed for at starte Jysk Sengetøjslager. Så set i bakspejlet var det alt sliddet værd, skriver Lars Larsen selv i sin selvbiografi, ”Go’ daw, jeg hedder Lars Larsen”.

Senere gik turen til Aalborg for Lars Larsen, og hos Ulf Bolighus blev det for alvor klart, at Lars Larsens fremtid var som ”herre i eget hus,” hvis hans ambitioner om en stor discountkæde indenfor branchen skulle realiseres.

- Jeg kunne se en masse fordele ved discountsystemet, som også kunne bruges i min branche. Det var vigtigt at komme videre, inden andre overhalede os indenom. Men mine chefer fra Ulf Bolighus ville det anderledes. De mente, jeg løb for hurtigt, og burde sætte tempoet ned, så man kunne se minimum et helt regnskabsår på en forretning, inden man åbnede den næste. Men den gik jo ikke, når jeg nu vidste, at der skulle mindst 40 butikker til for at drive en effektiv forretningskæde. Med deres tempo, kunne jeg se, at jeg ville gå på pension inden kæden var udbygget, skriver Lars Larsen i sin selvbiografi.

Lars Larsen og Mogens Jørgensen tager en snak om livet, barndommen og sommerferieplaner. Fra serien 'Sommersnak' fra 2011.

Manden bag golf i Gatten

Selvom Lars Larsen efter skabelsen af Jysk Sengetøjslager (senere JYSK) har slået sig ned i det midtjyske, har de mange års engagement i særligt Himmerland Golf- og Spa Resort (eneejer siden 2007) gjort erhvervsmanden til et ofte set ansigt i det nordjyske.

I dagens udmelding om Lars Larsens sygdom er der ikke blevet meldt noget ud om engagementet i Himmerland Golf- og Spa Resort, der ligesom resten af Lars Larsen Group nu overgår til sønnen Jacob Brunsborgs ledelse. Lars Larsen har dog tidligere trukket sig fra selskabets direktørpost.

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Palle Povlsen

play Vagtmandens bedste råd mod indbrud: Få hjemmet til at se beboet ud

Merte Eliassen

play Efter hjemmerøveri: - Jeg tør jo knap nok at gå ud til døren eller min egen bil

20_percent

play Smittetallet stiger fortsat i Frederikshavn

d6c475468b588e7f4abd

play Flere ældre i Nordjylland betyder større behov for sygeplejersker i fremtiden

Til forsiden

Til forsiden