Erstatningerne skal hæves

Der bliver givet alt for små erstatninger i sager, hvor børn er blevet misbrugt. Det mener bistandsadvokaten for den ældste datter i Serritslevsagen, som i dag fremlagde et erstatningskrav på knap en million kroner alene på vegne af den ældste datter.

De to bistandsadvokater fremførte i dag et samlet krav på lidt over 2 millioner kroner på vegne af de ti børn.

- Det kan ikke prissættes. Det, der er tale om, er en godtgørelse. Det er samfundets plaster på såret, og det kan på ingen måde gå ind og erstatte det, børnene har været udsat for her, siger bistandsadvokat Mette Lindhardt til TV2/NORD. Hun repræsenterer de ni mindste børn i retten.

Kravene for de ni mindste børn blev fremlagt samlet og det beløb sig til lidt over en million kroner. Den ældste datter havde sin egen bistandsadvokat, og hun krævede knap en million kroner, alene for de uhyrligheder som den ældste datter har været udsat for. Et krav som blev afvist af farens forsvarer som i dag repræsenterede begge forældre.

- Det er ikke nogen praksis for det. Og selv om hun (bistandsadvokaten for den ældste datter) forsøger at gøre gældende, at der her er tale om en meget speciel sag, så mener jeg faktisk, at der er sager, der er værre end det, vi har set her. Og i de sager er der slet ikke givet erstatninger i det niveau, som det der er krævet her, siger Anne Mette Ovesen, forsvarer til TV2/NORD.

Bistandsadvokaten for den ældste datter fastholdt sit krav i dag i retten, fordi hun mener, at der bliver givet alt for små erstatninger i de her sager.

- Jeg håber det danner præcedens, så man ser på, hvad det her betyder for mennesker. Jeg syntes, det er forfærdeligt, at de andre har fået lavere beløb. Generelt giver vi simpelthen for lidt erstatning i voldssager, siger bistandsadvokat Mona Meelberg til TV2/NORD.
 
Hverken den dømte far eller mor var i dag til stede i retten.