LIGE NU:

Et halvt års ventetid på statsforvaltningen

Bunkerne af sager vokser sig nu så store på statsforvaltningen, at borgerne kan risikere op mod et halvt års ventetid for at få deres sager behandlet. Statsforvaltningen siger selv, at det i fremtiden bare bliver endnu værre.

Louise Bendtsen er en af de borgere, der er kommet i klemme i Statsforvaltningens sagsbehandlingssystem.

- Det er mega irriterende, synes jeg. Jeg får ingen forsørgelse til mit barn, siger hun til TV2/Nord.

Louise venter på at få sin sag afgjort, så hun kan få børnebidrag for sin 16 måneder gamle datter. Ifølge statsforvaltningen kan det tage op mod et halvt år.

- De 1.193 kroner kunne vi godt bruge, for vi har ikke noget at leve for. Vi har kun 2500 at leve for om måneden, siger Louise Bendsen.

I Statsforvaltningen bekræfter tillidsrepræsentant Vibeke Fedders, at et halvt års ventetid ikke er unormalt.

- Vi er meget pressede, også på børnebidragsområdet. Vi har omkring 950 sager liggende. Nogle er svære, nogle er lette. Gennemsnit er 15 uger, men der er også sager, der kommer op på et halvt år - måske også mere, siger hun.

Mens sagerne hober sig op på statsforvaltningen, kan borgerne godt begynde at væbne sig med tålmodighed. Fra årsskiftet betyder nedskæringer nemlig, at hver fjerde medarbejder på forvaltningen forsvinder.

- Det er jo ikke nogen rar ting. Det er jo borgerne, det går ud over. Vores fyringer er jo ikke effektiviseret endnu. Det vil sige, at den ventetid, der er nu, bare bliver større og større, siger Vibeke Fedders

Tilbage hos Louise. Her håber hun på en hurtig afklaring.

- Jeg håber, at der kommer en afgørelse inden for den næste måned. At den snart er færdig, siger hun.