Færre ønsker at studere tysk på Aalborg Universitet, som nu tager konsekvensen og lukker for optag fra september 2020. Foto: Daniel Mikkelsen (Arkiv)

For få studerende: Aalborg Universitet dropper tysk

Flere års faldende optag betyder, at Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet fra september 2020 ikke optager nye studerende på tre sproguddannelser.

Det kniber gevaldigt for Aalborg Universitet at lokke studerende til at læse tysk.

For interessen for nogle af sprogfagene på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet er gennem en årrække dalet. I år blev der for eksempel kun optaget fem nye studerende på bacheloruddannelsen i tysk og tre på kandidatuddannelsen.

Læs også Aalborg Universitet og Nokia Bell Labs vinder 5G-pris

På den baggrund har dekanen for Det Humanistiske Fakultet, Henrik Halkier, besluttet, at bachelor- og kandidatuddannelserne i tysk og International Virksomhedskommunikation i tysk lukker for optag fra og med september 2020. 

Udviklingen er desværre gået i den forkerte retning i flere år, men jeg havde håbet, at det på et tidspunkt ville ændre sig.

Henrik Halkier, dekan, Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet

- Udviklingen er desværre gået i den forkerte retning i flere år, men jeg havde håbet, at det på et tidspunkt ville ændre sig, men der er ingen tvivl om, at der er et strukturelt problem i uddannelsessystemet i forhold til at få flere unge til at vælge en sproguddannelse og ikke mindst i forhold til at vælge tysk, siger Henrik Halkier. 

Han ærgrer sig over den faldende interesse for tysk, fordi han tror på, at der i fremtiden bliver efterspørgsel på medarbejdere, der kan begå sig på fremmedsprog på højt niveau.

- Jeg har bare også måttet erkende, at vi ikke har kunnet tiltrække tilstrækkeligt med studerende her i Aalborg, siger Henrik Halkier.

Og det er ikke bare tysk, der nu bliver droppet, også uddannelsen International Virksomhedskommunikation i spansk bliver lukket.

Henrik Halkier understreger dog, at det ikke betyder, at universitetet dropper alle sprogfag.

- Der vil forsat være uddannelser i både engelsk og spansk, siger Henrik Halkier.

Læs også Studiestart: Der er stadig masser af plads på Aalborg Universitet