LIGE NU:

Få syv gode råd til at undgå madspild

Danskerne smider stadig masser af mad i skraldespanden. Selina Juul, der er stifter af organisationen ’Stop Spild Af Mad’, kommer her med syv gode råd til, hvordan du kan mindske madspildet.

Der har de seneste år været stort fokus på at undgå madspild. Og mange kender sikkert det, at de har købt for meget ind, og så havner de overskydende fødevarer i skraldespanden. Men der er faktisk mange goder for forbrugerne ved at undgå at smide fødevarer i skraldespanden.

- Det betyder jo først og fremmest, at forbrugeren kan spare penge. Men derudover er det også en meget håndgribelig måde at håndtere klimaudfordringerne på. Folk har tit følelsen af afmagt, når det kommer til klimaforandringerne, men det med at undgå madspild er meget håndgribeligt, siger Selina Juul, som de seneste ti år har kæmpet mod madspild i organisationen ’Stop Spild Af Mad’.

Hun startede selv organisationen i 2008. I dag er det landets størst organisation, der kæmper mod madspild.

- For ti år siden var der ikke nogen, der havde fokus på madspild. I dag er der heldigvis sket gigantiske fremskridt. Både regeringen og kongehuset er involverede. Det er ti års hårdt arbejde, som har været med til at få det her på dagsordenen. Men der er lang vej endnu. Der bliver stadig smidt tonsvis af mad ud, så vi kan bestemt ikke stoppe vores arbejde, siger Selina Juul.

Selina Juul kommer her med syv råd til, hvordan du kan undgå, at dine fødevarer ender i skraldespanden.

Syv råd til at undgå madspild