LIGE NU:

Færrest vil bo i Nordjylland: Fem kommuner skraber bunden

En ny analyse placerer Nordjylland i bunden, når det kommer til, hvor danskerne helst vil bo. Især fem nordjyske kommuner skraber bunden.

Danskerne gider ikke bo i Nordjylland. Det er konklusionen fra en ny analyse lavet af boligdeal.dk. Her skraber Nordjylland den absolutte bund i forhold til de fire andre regioner. Man er kommet frem til Nordjyllands bundplacering blandt regionerne ved at tage gennemsnittet af, hvordan kommunerne i de forskellige regioner klarer sig. 

Regionernes placering:

Det kan være svaret på hvorfor Nordjylland ligger i bunden. Der er nemlig hele fem nordjyske kommuner, der skraber bunden ud af landets 98 kommuner. 

Den mindst populære kommune er ifølge undersøgelsen Morsø Kommune. Den er skarpt forfulgt af Thisted, Jammerbugt, Frederikshavn og Hjørring Kommuner. 

Analysen er lavet ved at dividere antallet af søgninger på boliger i den enkelte kommune med indbyggertallet. Derefter er resultatet ganget med 100. hvilket giver et indekstal, der gør kommunerne sammenlignelige uanset størrelse. Analysen er bygget på 350.000 søgninger i perioden mellem 1. november 2017 og 31. oktober 2018. 

Her kan du se, hvilke kommuner, der klarer sig dårligst i analysen. 
Her kan du se, hvilke kommuner, der klarer sig dårligst i analysen. 
Foto: Boligdeal.dk

Den nordjyske kommune, der klarer sig bedst i analysen, er Læsø, der ender på plads 61 ud af 98 kommuner.