Foto: RTL

Faren kan frit rejse

Faren til de to piger der fredag omkom i en bilbrand i Berlin, kan frit rejse hjem til Danmark hvis han vil. Han er ikke sigtet og de toksikologiske undersøgelser er først klar tidligst i næste uge. [b]  [/b]

Siden fredag har tysk politi og retsmedicinere arbejdet på højtryk for at finde årsagen til, at to piger på ni og ti år fredag omkom i deres fars bil i en brand lidt udenfor Berlin.

- Vi forventer at svaret fra de toksikologiske undersøgelser er klar tidligst i næste uge. Det er dem der fortæller os, om de to børn har været bedøvet. Det vil give os et stærkt fingerpeg på, om de to danske børn har været udsat for en forbrydelse, fortæller talsmanden for statsadvokaten i Potsdam Ralf Roggenbuck til TV2/Nord.

Tirsdag kom det frem, at faderen har fortalt til tysk politi, at han oplevede den dramatiske episode fredag morgen som en ulykke. Han fortalte, at han forsøgte at redde sine to børn ud af den brændende bil. Hermed pådrog han sig selv brandsår, der gør han fortsat er indlagt på et hospital i den tyske hovedstad.

- Faderen er, som det ser ud lige nu, ikke sigtet for noget. Der er rent faktisk ikke en sag, men vi har afhørt ham for at få klarlagt selve hændelsesforløbet. Hans forklaringer er vi i øjeblikket ved at efterprøve med de observationer vi har gjort os på gerningsstedet. Men mere i detaljer kan jeg ikke komme, siger Ralf Roggenbuck.