Arkivfoto. Foto: Lone Vad Dam

Farlige hunde bliver aflivet

Politiet i Nordjylland slår hårdt ned overfor ejerne af ulovlige og aggressive hunde.

Der er aldrig nogensinde før blevet aflivet så mange farlige og ulovlige hunde i Nordjylland som netop nu på grund af overfald på andre dyr eller mennesker. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.  

Antallet af tvangsaflivninger på politiets foranledning er kort og godt eksploderet efter indførelsen af den ny hundelov i 2010, der netop skærpede kursen over for aggressive og farlige hunde og deres ejere. Politifuldmægtig Mette B. Haugen, Nordjyllands Politi i Aalborg, oplyser til NORDJYSKE Stiftstidende, at der i Nordjylland er aflivet mellem 10 og 15 hunde siden årsskiftet.   

Desuden er der i løbet af de første knap syv måneder af i år givet mellem fem og 10 påbud til hundeejerne om, at de nu skal udstyre deres bidske kæledyr med en mundkurv. Med indførelsen af den ny hundelov er der således for alvor kommet fokus på angrebslystne hunde og forbudte racer.

De nordjyske sager om de farlige og ulovlige hunde havner alle på Mette B. Haugens bord. Politifuldmægtigen siger videre, at hun til sammenligning kun har haft en enkelt hundeaflivningssag i løbet af fem år forud for lovændringen, der altså kom før sommeren i fjor.

- Tidligere var det lidt generelt sagt sådan, at en hund, der havde bidt f.eks. en anden hund, "slap" med at få en mundkurv på.

- Lovændringen har betydet, at hunden nu risikerer aflivning, pointerer Mette B. Haugen.

Hun siger også, at hundesagerne rent geografisk er spredt ud over hele regionen.