LIGE NU:

Fartsyndere skal afsløres

ITS Danmark foreslår "Stærekasser" til afsløring af fartsyndere. Det kan øge færdselssikkerheden endnu mere, hvis bilisterne afsløres over længere vejstrækninger og ikke som nu, i punkter.

Stærekasser mod fartsyndere
Vi får mere færdselssikkerhed for pengene, hvis fartsyndere fanges over længere vejstrækninger og ikke kun afsløres, når de registreres punktvis af de såkaldte stærekasser i vejkryds eller lignende steder.

ITS Danmark
Det mener foreningen ITS Danmark, der organiserer transportfolk fra erhvervslivet, myndigheder og forskningsverdenen.
ITS står for Intelligente Transport Systemer, og formanden Svend Tøfting mener, at de faste stærekasser ikke er optimale.

Mere retfærdigt
- Folk lærer hurtigt stærekassernes placering at kende. Derfor vil det være mere effektivt og retfærdigt, hvis hastighederne beregnes over længere strækningen, f.eks. mellem to motorvejsafkørsler, i stedet for kun et enkelt punkt. Det giver et mere præcist og fair resultatet, siger Svend Tøfting.

Succes i andre lande
Han henviser til, at dette system bruges med stor succes i bl.a. Holland og Østrig.

- De udenlandske erfaringer viser, at måling af bilers gennemsnitshastighed over længere strækninger er uhyre effektiv til at reducere antallet af trafikuheld på farlige strækninger, siger han.

Bøden til bilejer
ITS mener, at trafikkontrollen efter denne metode er bedst, hvis det er bilejeren, som får fartbøden - uanset hvem der fører bilen.

Trafikpakke fra minister
Det princip anvendes i mange af vore nabolande.
Justitsminister Lene Espersen (Kons.) har netop fremlagt en trafikpakke, der omfatter opsætning af flere stærekasser.

Høring på Christiansborg
I næste uge præsenterer ITS sine forslag i forbindelse med en høring på Christiansborg, hvor man følger op på Infrastrukturkommissionen nyligt udsendte rapport.