Fejl i 82 procent af Rebilds børnesager
Foto: TV2/NORD (Arkiv)
Task Force har færdiggjort analysen af socialsagerne i Rebild Kommune, og fejlprocenten viser sig at være høj.
Rebild Kommune har haft alt andet end styr på sine socialsager. For i fire ud af fem behandlingssager af børn begår kommunen fejl. Det viser en total gennemgang af kommunen fra Socialministeriets Taskforce.
Der er sagsbehandlingsfejl i 62 procent af sager, der omhandler voksne, og i hele 82 procent af alle sager, der omhandler børn.
- Jeg er selvfølgelig meget overrasket over det, og det skal jeg være den første til at beklage. For god ordens skyld skal jeg sige, at det er små og store ting imellem hinanden, når vi nævner 82 procent, siger Rebilds borgmester Anny Winther til DR Nyheder.
Kommunen vil følge samtlige anbefalinger fra eksperterne, og rette op på alle fejl og sikre systematik, kvalitet og ensartethed i fremtidig sagsbehandling.
- Rapporterne bekræfter den antagelse, vi havde i byrådet i april 2012, da vi traf beslutningen om at endevende hele området og gennemgå samtlige aktive sager. Vores sagsbehandling på det specialiserede socialområde har langt fra været god nok. Det er dybt beklageligt, at vi ikke har levet op til loven og gjort det vi skulle, siger borgmester Anny Winther.
Det tætte samarbejde med eksperterne fra Task Forcen fortsætter.
- Det her er ikke løst i morgen. Men med samarbejdet sikrer vi, at vi får ryddet fuldstændig op, får skabt en sund fagkultur og får etableret det nødvendige ledelsestilsyn, siger Anny Winther.
Alle sager vil blive ajourført og rettet op, og den enkelte borger bliver inddraget i processen. I arbejdet med at rette op på sagerne følger kommunen den prioritering som eksperterne har anbefalet.
- Med rapporterne i hånden ved vi hvor vi står, helt ned i hver enkelt sag, og derfor kan vi handle målrettet. Vi ved hvor fejlene er og hvad de består i og kan sætte massivt ind. Og det gør vi - vi følger hver og en af de anbefalinger, vi har fået fra eksperterne og tilfører de ressourcer der skal til. Det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke er fundet sager hvor børn åbenlyst mistrives, og hvor der har været brug for en akut indgriben, siger direktør Flemming Hansen, der siden april 2012 har haft det overordnede ansvar for området.