LIGE NU:

Fem år med særlig iværksætterindsats skaber næsten 4000 job

Erhvervshus Nordjylland netop afsluttet en indsats, der siden 2015 har været målrettet iværksætter. En opgørelse viser, at der er skabt 96 nye vækstvirksomheder og 904 nye stillinger.

RETTELSE
Erhvervshus Nordjylland har efter udsendelsen af pressemeddelelsen trukket nogle af konklusionerne i rapporten tilbage. Heriblandt opgørelsen over, hvor mange nye virksomheder, der er blevet til på baggrund af projektet. Derudover er estimatet over antallet af nyskabte jobs justeret. Artiklen er opdateret.

Erhvervshus Nordjylland har siden 2001 haft en særlig indsats målrettet mod iværksættere, og nu er det seneste projekt - Nordjysk Newbizz - der har kørt i perioden 2015 til 2021 netop afsluttet.

- Nordjysk NewBizz er et godt eksempel på, hvordan vi med en målrettet indsats og en hel masse dedikerede iværksættere er nået i mål med at udvikle en lang række virksomheder, der forhåbentlig bliver til fremtidens store arbejdspladser og erhvervssucceser rundt om i Nordjylland, siger administrerende direktør i Erhvervshus Nordjylland Lars Erik Jønsson.

Indsatsen mod iværksætterne har bestået af fire faser fra spæd idé om at starte en virksomhed til at være så veletableret, at der kunne komme fokus på vækst. Undervejs er iværksætterne blevet tilbudt rådgivningssamtaler, iværksættercaféer og guidede mentorordninger.

- Den nordjyske iværksætterindsats vidner om samspillet mellem en regional iværksætterindsats og en meget tæt virksomhedsopfølgning fra de lokale erhvervskontorers side. Vi kan se, at indsatsen har ført til nye samarbejder og udviklingspartnere for virksomhederne, og derudover er mere end en tredjedel af deltagerne nået i mål med en optimering af deres produktions- og forretningsprocesser, siger Lars Erik Jønsson.

Sådan er det gået virksomhederne

Overgår fra nordjysk til national indsats

Indsatsen, der har kørt siden 2001, afsluttes ifølge Lars Erik Jønsson for nu, da der ikke længere er midler til at drive en regional indsats. I stedet indledes et samarbejde med de andre danske regioner i en national iværksætterindsats kaldet Iværksætter Danmark.

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Hul i huset

play Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

bba5aceea3c90ea6c988c9519d1a028f29904d0d

play Alt udsolgt til fire dages jazz-festival: - Det tegner godt for næste år

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Hul i huset

play Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

Til forsiden

Til forsiden