LIGE NU:

Fem jyske kommuner samarbejder om naturturisme

Fem jyske kommuner, heriblandt Rebild og Jammerbugt, har startet samarbejdet OutdoorDenmark.

Flere turister, der vil opleve naturen i jylland. Det er målet for de fem kommuner, der har starter OutdoorDenmark. Det skriver den nye turismedestination i en pressemeddelelse. 

Det er kommunerne Jammerbugt, Rebild, Viborg, Skanderborg og Silkeborg, der er gået sammen for at tiltrække flerer naturglade gæster til Jylland. 

- Vi ønsker at fremstå som en fælles destination overfor vores fælles målgrupper. Afstandene i Jylland er ikke noget at regne, så vi ønsker at styrke os i en overskuelig geografi og vi tror på at det vil gavne turisterhvervet i de fem destinationer, fortæller Jane Lindberg, turistchef i Rebild Kommune. 

I første omgang vil OutdoorDenmark have fokus på mountainbiking, da de fem kommuner alle har muligheder for mountainbiking. Det er dog planen, at den nye turistdestination senere skal udvikle sig til også at arbejde med vandring, kajak, kano, golf og cykling. 

Kommunerne bag håber, at de nye tiltag kan øge turismen i områderne, der dermed kan gavne det lokale. 

- Vi har med etablering af OutdoorDenmark valgt at understøtte virksomhedernes samarbejde, og når vi opererer på flere planer med fokus på de samme målgrupper, så forventer vi selvfølgelig også at der kommer flere gæster og at der kan tjenes penge, siger den anden af initiativtagerne Anders Stryhn, vækstchef i Jammerbugt Kommune.