Foto: Thomas Gaardsmand

Fem mænd varetægtsfængslet i narko- og indbrudssager

Fem mænd er nu varetægtsfængslet i sagen om indbrudsbølgen i Vendsyssel og salg af narko. Ti andre mænd er løsladt, men stadig sigtede for indbruddene.

Fem mænd blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Hjørring. Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er sparsomt med oplysninger om, hvad de fem mænd selv har forklaret retten om sagen.

Men Sune Myrup fra Nordjyllands Politi oplyser, at alle fem er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

De fire af mændene er varetægtsfængslet for indbrud begået i Vendsyssel, imens den femte mand er varetægtsfængslet for at have solgt narkotika i større omfang.

Hvis de kan knyttes til flere af de koster, vi har fundet, så kommer der flere sigtelser mod dem

 Sune Myrup, politikommissær hos Nordjyllands Politi

- Vi har rigtig meget arbejde foran os i den her sag, og det kan godt være, at vi skrider til flere anholdelser, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Sune Myrup.

De fire mænd, der nu er varetægtsfængslet i indbrudssagerne er mellem 23-35 år. Den ene mand erkender flere af indbrudsforholdene, mens de sidste tre mænd nægter sig skyldige. Politiet er dog overbevist om, at de fire mænd står bag indbruddene. 

Læs også 14 mænd anholdt: Formodes at stå bag indbrudsbølge i Vendsyssel

- Vi har de fire, der er varetægtsfængslet for de ting, vi mener er begået af dem. Og hvis de kan knyttes til flere af de koster, vi har fundet, så kommer der flere sigtelser mod dem, siger Sune Myrup.

Den 52-årige mand, der er varetægtsfængslet i narkosagen, erkendte sig delvist skyldig.

- Han erkender at have været i besiddelse af knapt et halvt kilo amfetamin. Men han nægter, at det var med henblik på videresalg. Han siger, at det var til eget forbrug, fortæller Sune Myrup.

De fem mænd blev anholdt torsdagens politiaktion, hvor i alt 15 personer blev anholdt. Ti af dem blev dog løsladt igen, men de ti er stadig sigtet i sagerne om indbrud og hæleri.

Læs også Kræver lukkede døre i sag om indbrudsbølge: Måske flere anholdelser på vej

- Det blev vurderet, at der ikke var nok til at få dem varetægtsfængslet, så de ti blev løsladt. Men vi forventer, at de her sager vil føre til domskendelse. Så jeg regner med, at det ender med en tiltale for mange af dem, siger Myrup.

Alle de 15 sigtede er mænd fra lokalområdet i Vendsyssel og er i alderen 21-52 år.

Indbruddene er blevet begået i august, september og oktober i år i blandt andet Brønderslev, Birkelse, Østervrå, Havndal, Vittrup, Sulsted og Gærum.