Seneste nyt:

Fertilitetsklinik rammes af strejken: - En rigtig trist situation, siger tillidsmand

Omkring 6.000 sygeplejersker vil på landsplan være i strejke fra onsdag.

Med den tredje udvidelse af sygeplejerskestrejken, som træder i kraft i dag, onsdag, er det særligt fertilitetsbehandlingen i regionerne, der bliver ramt.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) varslede udvidelsen i slutningen af juli. Fertilitetsklinikken på Aalborg Universitetshospital er en af de ramte afdelinger, idet syv medarbejdere fra dags dato er udtaget til strejke. Det faktum er noget, der rammer flere par.

- Det betyder, at en masse par ikke kan komme i gang med den behandling for barnløshed, som de havde troet, at de kunne. Så det er selvfølgelig en rigtig trist situation for dem, siger Lene Linde Petersen, der er fællestillidsrepræsentant-suppleant for sygeplejersker og radiografer på Aalborg Universitetshospital.

- Et sammensurium af følelser

På landsplan betyder udvidelsen at 215 nye sygeplejersker udtages til strejke. Det kommer oven i de to tidligere udvidelser fra den 10. og 17. august, hvor henholdsvis 702 og 225 sygeplejersker blev udtaget oven i de cirka 4.750 sygeplejersker, der allerede strejker. 

Ifølge DSR vil ingen nye behandlingsforløb blive sat i gang.

- Flere er skuffede og kede af det. Det er et sammensurium af følelser. Hos nogle udspiller det sig også i vrede. Nogle mener, at vi bør skamme os, mens andre har fuld forståelse for situationen. Men generelt er folk selvfølgelig kede af det, siger Lene Linde Petersen.