Seneste nyt:

Region Nordjylland opfordrer regeringen til at gribe ind i sygeplejerskekonflikt

Sygeplejerskestrejken har varet så længe, uden at en løsning er i sigte, at Region Nordjylland nu appellerer til regeringen om at gribe ind af hensyn til patienterne.

Nordjyske patienter lider nu så meget under sygeplejerskekonflikten, at region Nordjylland opfordrer regeringen til at gribe ind.

- Vi kan se at vores patienter bliver hårdt ramt i øjeblikket. Der er mange, der får udskudt deres behandlinger, og vi kan også se, at det serviceniveau, der er for de patienter, der er indlagt, ikke er på det niveau, som vi gerne vil have. Primært fordi der er rigtigt mange færdigbehandlede, der fylder op i sengene. Det er situationen for patienterne, der bekymrer os, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

quote Der er ikke så mange andre muligheder end at vente på, at regeringen vil gribe ind. Det er jo det, vi opfordrer til kommer til at ske nu af hensyn til vores patienter.

Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland.

Sygeplejerskeformand glæder sig

Formanden for sygeplejerskerne i Nordjylland, Jytte Wester, glæder sig over meldingen fra Ulla Astman.

- Jeg synes, det er rigtigt positivt, at regionsrådet her i Nordjylland er kommet til den erkendelse, at de ikke kan løfte den problematik med konflikten på sygeplejerskeområdet, siger hun.

Sygeplejerskerne har været i strejke siden midten af juni
Sygeplejerskerne har været i strejke siden midten af juni
Foto: Ivan Hansen

Sygeplejersker kan fortsætte længe endnu

Sygeplejerskerne har været i strejke siden midten af juni - en strejke der siden er blevet udvidet til nu at omfatte godt 5000 sygeplejersker.

- Vi kan blive ved ligeså længe, det er nødvendigt. Vi håber, at arbejdsgiver og politikere vil handle og tage deres ansvar alvorligt, for de har et ansvar for vores sundhed. Det er deres ansvar, at vi kan fastholde og rekruttere sygeplejersker til fremtidens sundhedsvæsen, og et af de elementer, der er, for at kunne gøre det, er at give et lønløft til sygeplejerskerne, siger Jytte Vester.


Der er umiddelbart ingen tegn på at konflikten bliver løst partnerne imellem – og derfor er eneste mulighed at regeringen foretager et indgreb:

- Der er ikke så mange andre muligheder end at vente på, at regeringen vil gribe ind. Det er jo det, vi opfordrer til, kommer til at ske nu af hensyn til vores patienter, siger Ulla Astman.