LIGE NU:

Fire private klar til at drive nordjyske praksis

Fire private aktører har budt på opgaven om at drive en eller flere lægepraksis i Region Nordjylland. Det skriver Dagens Medicin.

Efter tilbudsfristen udløb den 20. april i år, har fire virksomheder budt på opgaven om at drive en eller flere ledige lægepraksis i Region Nordjylland. Det har region oplyst til Dagens Medicin.

De fire tilbudsgivere er Aleris-Hamlet, Nordic Medicare, Falck Healthcare og Aver & Lauritzen.

Det handler om oprettelse og drift af lægepraksis i kommunerne Thisted, Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev, Mariagerfjord og Frederikshavn plus fem nuværende regionsklinikker i Hurup, Thisted, Pandrup, Brovst og Brønderslev, tre midlertidige regionsklinikker og andre udernumre, der ikke forventes at kunne besættes via løsninger med praktiserende lægers organisation(PLO).

For at tiltrække flere mulige tilbudsgivere, har regionen valgt at udbyde driften af hver lægeklinik enkeltvis fremfor en større rammeaftale.

Regionen har inviteret praktiserende læger til et informationsmøde den 4. maj, hvor de kan høre om deres muligheder for at overtage klinikker på overenskomsmæssige vilkår. Derfor kan hvert udbud blive aflyst undervejs, hvis en praktiserende læge viser interesse i at overtage et ydernummer.

Det forventes, at klinikkerne skal åbne 1. oktober 2015.