Firmaidrætten styrkes i Nordjylland

Otte regionale firmaidrætscentre skal udvikle aktiviteter inden for firmaidræt og desuden forbedre den generelle sundhed. De otte centre skal efter planen fra Dansk Firmaidrætsforbund stå klar allerede til næste år.

Dansk Firmaidrætsforbund holdt i dag landsmøde, og et af de initiativer, der blev sæt i værk var at lave regionale firmaidrætscentre.

- Vi vil oprette otte regionale firmaidrætscentre i større danske byer i det kommende år og skal virke som bindeled mellem de enkelte firmaidrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund og virksomhederne, siger forbundsformand Peder Bisgaard, der står i spidsen for cirka 330.000 firmaidrætsudøvere.

Efter planen skal de regionale firmaidrætscentre bemandes med følgende personale:

<li> En firmaidrætssælger, der skal gøre områdets virksomheder interesserede i firmaidrætten </li>
<li> En foreningskonsulent, der skal servicere de firmaidrætsforeningerne </li>
<li> En sekretær </li>

Det nye initiativ glæder formanden for Aalborg Firma Sport.

- Jeg tror, der er god brug for denne her stilling, fordi det hidtil har været frivillige ledere, der har trukket det store læs, siger Verner Sørensen til Tv2nord.dk.

<b> Parat til velkomst </b>
I Aalborg forventes firmaidrætscenteret at komme til at ligge ved Aalborg Firmasports lokaler på Godthåbsgade i Nørresundby. Verner Sørensen fortæller, at man i er helt parat til at tage imod den nye firmaidrætssælger.

- Vi har gjort et kontor klar til ham eller hende. Vi kan faktisk være med fra 1. januar.

Stillingsopslagene til de otte regionale firmaidrætscentre vil blive udsendt i løbet af en måneds tid.

<b> Otte regionale centre </b>
De otte regionale firmaidrætscentre forventes at blive etableret i København, Århus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Ringkøbing, Kolding og Næstved, fordi det er her, forbundet har størst mulighed for at hverve nye medlemmer og fastholde de nuværende.