Fiskegarn volder kvaler i Aalestrup og Nørager

02:15

Vrede i Himmerland. Både i Aalestrup og i Nørager er tonsvis af kasseret fiskegarn opmagasineret. Firmaet som ville genanvende dem er gået konkurs, og nu står udlejerne af grundene med bjerge af ubrugelige fangstredskaber.

Paul Sund fra Nørager har tabt mindst 200.000 kroner på sin nu tidligere lejer af grunden her. Oveni har lejer Johan Frandsen efterladt flere hundrede kasserede fiskegarn på jorden - efter firmaet Frandsen WSC er gået konkurs.

- Jeg synes simpelthen det er fandens nok, at samfundet ikke griber ind over for sådan en svindler, siger Paul Sund til TV2/Nord.

I 2004 indgik Paul Sund en lejeaftale med Johan Frandsen om opmagasinering af fiskegarn. Garnene skulle makuleres og genanvendes, men i 2008 opsagde Paul Sund sin lejer, da der var problemer med betaling af lejen. Her i december gik firmaet så konkurs, og Paul Sund står tilbage med bjerge af ubrugelige fangstredskaber.

- Til at begynde med fik jeg jo mine penge. Men dyngen blev bare større og større - der skete ikke nogen ting, siger Paul Sund.

Samme historie finder vi i Aalestrup, hvor selve forarbejdningen angiveligt fandt sted. Efter firmaets konkurs ligger de flere tons garn og venter. Borgmester i Vesthimmerlands Kommune føler sig ført bag lyset.

- Hold da kæft, kan man blive snydt så meget? Det har aldrig nogensinde sket tidligere, at vi har fået så mange informationer, uden der var hold i dem omkring net-produkterne, siger Knud Kristensen (Kons.) til TV2/Nord. Han fortæller, at kommunen var blevet lovet tyve nye arbejdspladser.

TV2/Nord har talt med Johan Frandsen, han tror stadig på ideen med at genbruge fiskegarnene

- Jeg mener ikke, at han har ført nogen bag lyset. Jeg arbejder på at etablere en ny virksomhed inden for de næste 14 dage til en måned, siger Johan Frandsen til TV2/Nord.

Hvem der står bag den nye virksomhed, eller hvor mange penge han regner med, at det vil koste, ønsker Johan Frandsen ikke at oplyse.

Forsiden lige nu