LIGE NU:

Fiskere kræver klarhed om nyt forbud

Den 1. januar 2015 træder et nyt forbud i kraft, der forbyder industrifiskere at smide fanget fisk ud. Her to uger før føler fiskerne, at de mangler information om det nye forbud.

erhBlot to uger før dansk fiskeri skal forholde sig til et nyt forbud, så beklager fiskerne sig over, at de simpelthen ikke ved, hvordan de skal opføre sig, når det nye forbud træder i kraft den 1. januar 2015.

Den første dag i det nye år, så bliver udsmid eller discard af fisk forbudt, men det markante forbud møder nu spørgsmål.

- Der bliver en fuldstændig omlægning af dele af fiskeriet, og vi er endnu ikke klar over, hvordan vi skal opføre os under forbuddet. Det er uacceptabelt for erhvervet og uanstændigt overfor den enkelte fisker, og derfor kræver vi hurtige og klare svar, så vi ved, hvordan vi skal forholde os, når vi tager på fangstrejser fra den 1. januar 2015, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

Forbuddet blev vedtaget som en del af EU's nye fiskepolitik for et år siden, men på trods af den gode forberedelsestid, så er man i EU langt fra at kunne fremvise klare regler for, hvordan fiskerne må og ikke må i fremtiden.

-Vi er helt henne ved målstregen, når vi tænker på, at forbuddet træder i kraft ved årsskiftet. Det er ganske enkelt ikke i orden, at vi så ikke kan få klar besked om de helt basale ting omkring fiskeriet, siger Svend-Erik Andersen.