LIGE NU:

Flere asylansøgere end der er plads til

De nordjyske asylcentre har rigtig travlt. Lige nu er flere asylansøgere, end der er kapacitet til, og der er endnu flere på vej.

I en uge har Nordstrand Camping i Frederikshavn huset nogle lidt andre gæster end normalt. Egentlig skulle campingpladsen lukket ned for vinteren, men asylcentrene er så pressede, at campingpladsens 26 hytter er blevet udlejet til Asylcenter Vesthimmerland. Hytterne skal de næste seks måneder fungere som nødindkvartering for 114 asylansøgere.

- Det er selvfølgelig ikke helt optimalt, men det er også kun en midlertidig løsning. Vi har rigtig travlt, og der har været et enormt arbejde i gang i forhold til at få fundet ud af, hvor vi kunne være henne, så vi kunne huse dem ret hurtigt, siger Ann Stouby, der er afdelingsleder på Asylcenter Frederikshavn og også styre det midlertidige asylcenter på Nordstrand Camping.

Det er ikke kun i Frederikshavn, at der er fundet alternative løsninger. Sidan august har en nedlagt skole i Simested huset 100 asylansøgere. I Hjørring er der også oprettet to nødcentre på feriesteder, hvor der samlet er plads til 251, og allerede i morgen åbner endnu en campingplads op som et midlertidigt asylcenter. Det bliver i Løkken, hvor 70 asylansøgere skal bo.

I hele Danmark er det svært at følge med. Der kommer lige nu så mange asylansøgere til landet, at udlændingestyrelsen har cirka halvdelen af kommunerne til at arbejde på højtryk for at finde pladser.