LIGE NU:

Flere skal vælge cyklen til i Nordjylland

Transportordfører for socialdemokratiet Rasmus Prehn har inviteret direktøenr for Cyklistforbundet til Nordjylland for at se, hvilke cykelprojekter der er brug for i Aalborg, Jammerbugt og Hjørring Kommune for at få flere til at tage cyklen.

Tre nordjyske kommuner har i dag haft besøg af direktøren for Cyklistforbundet, Klaus Bondam. 

Med på turen i Aalborg var rådmand Hans Henrik Henriksen (Venstre), borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet) og byrådskandidat Christina Halkjær (Socialdemokratiet). Her skulle de en tur rundt på cykel for at se og fortælle om Aalborg som cykelby.

Det er Rasmus Prehn (Socialdemokratiet), der har inviteret Cyklistforbundets direktør til Nordjylland.

- Det har jeg, fordi der er så mange gode cykelprojekter her i Nordjylland, som jeg gerne vil være med til at sætte fokus på, siger han.

På turen skal Rasmus Prehn og Klaus Bondam nemlig se på, hvilke egnede cykelprojekter der skal have del i puljen på 100 millioner kroner, som et flertal i Folketinget har afsat i Bedre- og Billigere-forliget. 

Cykelturen gik gennem Aalborgs gader sammen med de fire nordjyske politikere. Her var direktøren begejstret for engagementet for at få flere cyklister.

- Jeg har først og fremmest set en politisk vilje til at gøre det her og også en politisk forståelse for, at der er mange unge mennesker i Aalborg, som gerne vil vælge bæredygtige aktive transportformer i hverdagen, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

I Aalborg har de gang i flere tiltag, der skal få folk til at cykle mere i hverdagen.

- Vi opsætter byudstyr, så du kan få pumpet din cykel undervejs, vi laver cykelstier, vi sætter fokus på cykelsikkerheden, og så gør vi en masse i forhold til at opfordre folk til at cykle. Så vi gør alt muligt, for at det skal være en lækker by at cykle i, og det gør jo bare, at der er flere, der cykler, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Men på rundturen i byen viste der sig stadig en del mangler, som kan gøre cykelbyen bedre.

- Jeg har set, at der er mange veje, der er slidte i Aalborg, og jeg har set mange steder, hvor der er huller i cykelstien, og det er ikke med til at få folk i sadlen, siger Klaus Bondam.

For det er vigtigt, at flere nordjyder cykler, mener politikkerne.

- Vi har brug for, at der er flere, der cykler, fordi det er bedre for miljø og klima. Det gør også, at der bliver mindre trængsel på vejene, og så er det simpelthen bare bedre for vores helbred, siger Rasmus Prehn.