Foto: TV2/Nord

Flere vil droppe tandlægen

Formanden for de nordjyske tandlæger er både skuffet og bekymret.

Nye regler skærer fra i dag ned på tilskudet til tandlægekontrol. Det rammer især unge mellem 18 og 25 år, og det vil gøre ondt både i lommen og i tænderne, frygter formanden for de nordjyske tandlæger, Majbritt Jensen.

For ifølge hende vil alt for mange unge helt droppe turen i tandlægestolen.

- Jeg ser nogle alvorlige konsekvenser for danskernes tandsundhed. Vi vil se, at de unge mennesker i større grad end nu vil fravælge at gå til tandlæge, siger Majbritt Jensen til DR Nordjylland.

Kontrolbesøget efter en tandundersøgelse udføres 1,7 mio. gange om året. Ved at fjerne det offentlige tilskud til ydelsen stiger prisen fra 122 kr. til 204 kr. for alle, der er fyldt 26 år. For de 18-25-årige stiger prisen fra 71 kr. til 204 kr.

Selvom Majbritt Jensen frygter, at mange kortsigtet vil droppe tandlægebesøget, så betyder det i længden endnu mere arbejde for de nordjyske tandlæger.

- For pludselig efter et par år, er der opstået nogle huller, og så skal vi til at bore. Det er ærgerligt, når børnetandplejerne i en årrække har lavet et stort stykke arbejde for at få unge til at gå til tandlægen. Det, ser jeg nu, vil gå tabt, siger Majbritt Jensen til DR Nordjylland.

/ritzau/