LIGE NU:

Flere vil på AAU

Aalborg Universitet har modtaget hele ti procent flere ansøgninger fra kommende studerende via den såkaldte kvote 2.

Aalborg Universitet fortsætter dermed sin stime med rekordsøgninger. Således også med årets kvote 2 tal, der viser det største antal 1. prioriteter nogensinde med 1.338 ansøgere, en fremgang på 8 pct., mens det samlede antal ansøgninger også slår rekord med 4.724, en fremgang på 10 pct. 

Størst fremgang i antal 1. prioriteter har det Ingeniør-Naturvidenskabelige område i Aalborg  med 29 procent.

- Det foreløbige kvote 2 resultat er meget tilfredsstillende for os - ikke mindst på baggrund af en to cifret fremgang i fjor.  Jeg tror, at den dårlige beskæftigelsessituation flere steder i landet er årsagen til fremgangen i søgningen, siger rektor Finn Kjærsdam, AAU, som glæder sig over rekord fremgangen. 

Det er især Medialogy og Software, som kan notere solide plusser.
Det Samfundsvidenskabelige område kan samlet præstere en fremgang på 27 pct., hvor det er socialrådgiver, som går mest frem. Det Humanistiske område har en mindre tilbagegang på 5 pct., hvilket dækker over tilbagegang i Aalborg og fremgang i København. Det er Humanistisk Informatik, der trækker fremgangen i København.

Det Ingeniør og Naturvidenskabelige område i København har samme antal ansøgere som i 2011, nemlig 117. Tallene dækker over fremgang for Sustainable Biotechnology og tilbagegang for It,

På AAU's campus i Esbjerg har det Ingeniør-Naturvidenskabelige område fremgang fra 25 i fjor til 34 i år. Det er Medialogy, der går frem.  Det Sundhedsvidenskabelige område på Aalborg Universitet er stort set uforandret med 219 førsteprioriteter mod 225 i fjor.