LIGE NU:

Flot vejr gav få nytårsbrande

Falck og kommunale beredskaber måtte primært bekæmpe mindre brande nytårsnat.

Bortset fra to tragiske fyrværkeriulykker med tre dræbte og et trafikdrab nytårsnat, melder myndigheder og skadestuer om en forholdsvis rolig aften og nat i Nordjylland.

Blandt andet har det været ganske overkommeligt for Beredskabscenter Aalborg, fortæller beredskabsinspektør Peter Reinau her dagen derpå.

- i løbet af hele døgnet d. 31. december, har vi haft 16-17 udrykninger. der har heldigvis ikke været nogle større brande og tagbrande, fortæller han.

Det har primært været mindre containerbrande, der skulle slukkes, og det er ganske normalt for en nytårsaften. Samtidig har vejret haft indflydelse på antallet og karakteren af opgaver, mener Peter Reinau.

- Vi har været heldige med vejret. Det har været et flot og stille nytårsvejr, og det betyder, at der ikke er vildfarne raketter, som er fløjet op under tage og har startet større brande, siger Peter Reinau.

Nordjyllands Politi har haft nogle store opgaver i de to fatale fyrværkeriulykker i Himmerland og en færdselsulykke, hvor en fodgænger mistede livet, men derudover har nytårsaften og -nat ikke været specielt travle.

- Vi har haft fem anholdte i detentionerne i Aalborg og Frederikshavn. Det er jo på samme niveau som en almindelig lørdag, så set i det lys, har det været meget roligt, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Henrik Beck.

Skadestuen på Aalborg Universitetshospital har taget sig af en trafikulykke, almindelige fuldemandsskader og syv fyrværkeriskader. Heldigvis har fyrværkeriskaderne været i den knapt så alvorlige afdeling, fortæller ledende overlæge på akut- og traumecentret, Jørgen Møller.

Han tror, at det skyldes, at vi er blevet bedre til at håndtere fyrværkeri med omtanke, og at vi generelt er gode til at bruge sikkerhedsudstyr.

På skadestuen i Hjørring har der været fem fyrværkeriskader, blandt andet en alvorlig øjenskade, og derudover har de haft en del fulde og narkopåvirkede patienter i løbet af natten.

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

politibil_med_udrykning_0.jpg

Blotter på spil i Arden

Egholm

Klar til slutspurt: Nu begynder de afgørende forhandlinger om en Egholm-forbindelse

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

Til forsiden

Til forsiden