LIGE NU:

FOA-formand jubler over resultat

Et historisk højt antal medlemmer af FOA har stemt om den nye overenskomst. Ekstra godt at det tilmed blev et ja, lyder det fra forbundets formand.

Det er godt for demokratiet i fagbevægelsen, at 65,2 procent af FOA's kommunalt ansatte medlemmer har taget stilling til den nye overenskomst med Kommunernes Landsforening. FOA's formand Dennis Kristensen jubler torsdag ekstra meget over afstemningen, der nu sætter en endelig stopper for strejken på plejeområdet for de ældre i landets kommuner.

65.2 procent af de stemmeberettigede har sat kryds, og det er næsten en fordobling i forhold til tidligere afstemninger. At 73,1 procent sagde ja er en ekstra fjer i hatten.

- Det er godt for demokratiet, at så mange har taget stilling. Jeg glæder mig selvfølgelig over, at tre ud af fire har sagt ja. Samtidig skal vi selvfølgelig tage det seriøst, at hver fjerde hellere vil fortsætte strejken, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

I alt 156.000 af forbundets kommunalt ansatte medlemmer kunne stemme. Det valgte cirka 107.000 at gøre.

Den 6. juni offentliggøres resultatet af afstemningen om overenskomsten mellem FOA og Danske Regioner. Den omfatter forbundets medlemmer i regionerne - ansatte på sygehusene.
/ritzau/