LIGE NU:

Fodboldklubber må udskyde kampe: - Coronaen spøger hele tiden

Flere nordjyske fodboldklubber har måttet udskyde deres kampe i weekenden af frygt for coronasmitte.

De fleste serieklubber er omtrent halvvejs inde i efterårssæsonen. Meget tyder på, at sæsonen godt kan blive lidt længere end ellers. Flere fodboldklubber har her i weekenden været nødsaget til af udskyde deres kampe for at minimere risikoen for coronasmitte.

En af disse klubber er Dronninglund IF, der skulle have krydset klinger med Aabybro IF i serie 1 lørdag eftermiddag.

- Der er ingen på holdet, der er testet positive for covid-19, men vi har en del smittede i byen. Så der er nogle af holdets spillere, der venter svar på deres test, siger senioransvarlig i Dronniniglund IF Jacob Jørgensen.

Dronninglunds træner valgte derfor i samarbejde med Aabybros træner at udskyde kampen. Kampene mellem Øster Brønderslev - Brønderslev og Hjallerup - Flauenskjold er ligeledes udskudt som følge af corona.

- Det er et spøgelse, der spøger lidt over alting. Det er svært som fodboldklub at vide, hvordan man skal forholde sig til alle de her ting. Der kommer hele tiden nye retningslinjer, så det påvirker da os som klub, siger Jacob Jørgensen.

Klubberne løser det internt

DBU hjælper sommetider klubberne med at finde en ny kampdato, hvis klubberne ikke kan nå til enighed om, hvornår kampen skal flyttes til. Men over en bred kam er klubberne ifølge Kristian Nørgaard Thomsen, der er er formand for Jyllands Disciplinærudvalg, enige, og derfor indblandes DBU ikke i de fleste sager.

Det er dog vanskeligere for klubberne at få spillet kampene nu grundet årstiden. Aftenkampe i hverdagene kræver efterhånden lysanlæg, og det er ikke alle klubber, der har sådan et.

O.K med sene afbud

De sene afbud til fodboldkampe kvitteres normalt med en bøde på 1000 kroner fra DBU. Men corona er en lovlig grund til at melde afbud, forsikrer Kristian Nørgaard Thomsen.

Jobbet som kampfordeler er af den grund mere tidskrævende end ellers. Normalt betyder et sent afbud, at modstanderholdet tildeles sejren, men hvis kampen udskydes som følge af corona, så skal den flyttes.

I Dronninglund IF håber de naturligvis også, at de snart kan komme ud på grønsværen igen. De tager dog deres forbehold.

- Vi håber, at der blot er tale om en udsættelse. Vi har en midtvejsfest, som vi også har været nødt til at aflyse. Vi tager ikke nogen chancer. Vi ville stå med en meget dårlig smag i munden, hvis vi forårsagede et smitteudbrud. Så fodbold kommer til tider i anden række, siger han.

Kampen mellem Hjallerup og Flauenskjold blev udsat, da Flauenskjolds træner havde spillet oldboys-kamp med en spiller, der er testet positiv for covid-19. Flauenskjolds træner er imidlertid allerede blevet testet, og prøven var negativ. Øster Brønderslev - Brønderslev blev udskudt, da en af Brønderslevspillernes forældre var testet positiv for covid-19.

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Til forsiden

Til forsiden