LIGE NU:

Fokus på farten i påsken

Farten skal ned, især på landevejene. Derfor er Nordjyllands Politi hele påskeugen på vejene som en del af kampagnen Sænk Farten.

Der bliver kørt hurtigere på de jyske landeveje end i resten af landet. Også lidt hurtigere end det tilladte.

Men farten skal ned, for det er nemlig høj fart på landevejene, der er skyld i langt de fleste alvorlige ulykker og trafikdrab.

Rådet for Sikker Trafik har skudt gang i Sænk Farten-kampagnen, der skal få os til at lette speederfoden en smule, og i denne uge er også Nordjyllands Politi synligt til stede på vejene som en del af kampagnen.

På hovedvej A13 ved St. Binderup var politiassistent Allan Jacobsen klar i fotovognen, som i løbet af den første time på stedet fangede seks bilister med for høj fart. Lidt senere røg fire mere i fælden - alle med hastigheder over 100 kilometer i timen.

- Nu er der kommet lidt mere trafik her. Og 110, det er godt nok hurtigt. Det er jo 30 kilometer for meget, siger Allan Jacobsen.

Han fortæller dog, at der normalt kan være mange flere fartsyndere på strækningen. En lørdag aften har han oplevet at blitze 128 hurtige bilister.

Nogle af de påskebilister, TV2/Nord mødte mandag, forsikrer dog, at de nok skal køre pænt på påskeferie.

- Jeg tror, jeg kører meget normalt. Måske kører jeg af og til 5-10 procent for hurtigt, men det er vist normalt. Jeg kører ikke alt for hurtigt, siger Rikke Korsbjerg fra Aarhus.

- NU kører jeg jo normalt pænt. Selvfølgelig er jeg opmærksom på kontrollerne, men vi har ikke noget, vi skal nå, så vi trisser af sted som pensionister nu gør, siger Torben Hilberg fra Fyn.

Politiets påskerazzia vil senere på ugen også have fokus på spirituskørsel.