Nordjyllands Politi tweeter igen fra en patruljevogn.

Følg politiets arbejde: Tweeter fra patruljevognen

Fredag eftermiddag og aften kan man komme tæt på en af patruljerne fra Nordjyllands Politi, når der tweetes direkte fra patruljevognen.

Har du lyst til at vide lidt mere om, hvad der foregår, når politiet er på patrulje, Så er det bare at følge godt med på det sociale medie Twitter fredag eftermiddag og aften. På vagten fra klokken 15 til klokken 23 har en af politiets patruljer en ekstra medarbejder med, som under hashtagget #patruljetweets vil tweete om dagens arbejdsopgaver.

Det er ikke første gang, Nordjyllands Politi har inviteret borgerne med på patrulje på den måde, og Nordjyllands Politi vil gerne give borgerne en forståelse for, hvordan en arbejdsdag for betjentene kan se ud med eksempelvis indbrud, gerningsstedsundersøgelser, færdselsuheld og det mere tørre papirarbejde som rapportskrivning og dokumentation.

- Via vores patruljetweets giver vi et indblik i patruljens konkrete opgaver, og vi håber også at vise, at patruljearbejdet er meget andet end blå blik, siger politiinspektør Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi.

Twitter giver brugerne mulighed for at stille spørgsmål til patruljen, som i løbet af vagten vil svare på spørgsmål om deres arbejde helt generelt og om dagens konrete opgaver. Og selv om betjentene gerne fortæller meget, kan der være grænser for, hvor mange detaljer, de kan dele om arbejdsopgaverne.

- Nogle opgaver kan være personfølsomme. Så fortæller vi, naturligvis, ingenting, siger Ole Kristensen.

Nordjyllands Politi tweetede første gang i december 2012. Siden har landets nordligste politikreds fået knap 50.000 følgere. Politiet anvender både det hurtige sociale medie som kommunikatonskanal til pressen og til at give borgere vigtig operativt eller præventiv information.

- Vi videregiver relevant information til offentligheden, for eksempel i forbindelse med færdselsuheld eller til efterlysninger af savnede personer. Desuden giver vi også gode råd om tricktyveri, bedrageri på nettet eller i forhold til indbrud, forklarer Ole Kristensen.

Du kan følge med på Twitter fra klokken 15 fredag eftermiddag.