Foto: Tommy Hald

Forårsdans i gaden

Vi har passeret forårsjævndøgn, og det betyder, at foråret er lige om hjørnet. Det blev traditionen tro fejret af Karnevallet i Aalborg, som drog igennem byen for at forkynde, at nu kommer foråret.

For en gang skyld var vejret fint, den dag Karnevallet i Aalborg forkyndte, at foråret er på vej.

- I år er der jo ikke frostvejr, det regner ikke og det er jo fantastisk, siger talsmanden for Aalborg Karneval, Reimar Ivang til TV2/NORD.

Det traditionelle optog fra Karnevallet i Aalborg har siden 1989 forkyndt, at lyset nu har sejret over mørket. Og solen, den satte publikum pris på.

- Man bliver jo glad. Man får jo meget mere energi, og børnene kan begynde at lege ude, siger Berit Hvidberg til TV2/NORD

- Safterne stiger. Naturen springer ud, og det er simpelthen bare fantastisk, siger Lis Larsen til TV2/NORD.

Efter karnevals skibet i optoget kommer plovmanden som fortæller, at det snart er tid til at så - eller gå i haven. For nu er solen her.

- Det gør mig glad. Det gør mig i godt humør, og det gør også, at jeg får lyst til at gå ud i min have og passe drivhuset. Og så giver det altså også lidt problemer i bevægeapparatet, for det er hårdt arbejde i haven, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra socialdemokratiet til TV2/NORD.

Det rigtige karneval er dog først om 2 måneder.