LIGE NU:

Formand for landsholdets fanklub: Nordjyske Sally jubler over gulddrengene

Flere end 2,6 millioner så med, da håndboldherrerne sikrede guld til Danmark, og blandt dem, der var med foran tv-skærmen var formanden for de danske håndboldherrers officielle fanklub, nordjyske Sally Jacobsen.

Sally Jacobsen er fra Nørhalne og formand for Fans to Fighters, de danske håndboldherrers officielle fanklub, der har knap 600 medlemmer fra hele Danmark. Og for hende var det mindst ligeså spændende søndag aften som for alle andre, der fulgte håndboldherrernes VM-triumf, men det var også med vemod. For hun var ligesom resten af fanklubben alt for langt væk fra holdet.

quote Når man står der ved siden af hinanden og synger nationalsangen, så er man dansk på en fed måde. Det er så inkluderende

Sally Jacobsen, formand for Fans to Fighters, de danske håndboldherrers officielle fanklub

- Uh, det var hårdt, for dælen da. Jeg ville jo så gerne have været der, som jeg plejer, når de spiller. Jeg synes, vi manglede -  os fans, der måtte sidde hjemme i stuen. Det var ikke en optimal støtte og fejring til holdet, men sådan er det jo desværre lige nu, fortæller Sally Jacobsen. 

Dagen derpå sidder kampen - som hun siger - stadig i kroppen, men hun har det rigtigt godt og er så glad for, at landsholdet igen har spillet sig til VM-guld.

- Det er rørende, en forløsning og en kæmpe succes, og jeg er sikker på, holdet har haft en god fest efterfølgende, siger hun.

Sally Jacobsen har været formand for fanklubben i knap syv år og er vant til at rejse hele verden rundt med det danske landshold. Og hun gør det, fordi hun ikke kan lade være.

- Det er et helt særligt fællesskab, vi har. Når man står der ved siden af hinanden og synger nationalsangen, så er man dansk på en fed måde. Det er så inkluderende, og mange af dem, man rejser med og ser kampe med, kender man ikke fra andet end håndbold, men det er begejstringen for spillet og holdet, der holder os sammen, fortæller Sally Jacobsen.

Rejser hele verden rundt med håndbold

Hun lægger ikke skjul på, at det at være formand for hele landets håndboldlandshold godt kan være hårdt arbejde. Der er masser af planlægning og logistik i den frivillige tjans, hun tog, fordi hun havde en masse ideer til, hvad fanklubben kunne kaste sig over.

- Jeg har aldrig lavet frivilligt arbejde før, så jeg troede faktisk ikke, det ville være så hårdt, som det er, men det er sjovt, og når man vil have noget til at ske, så må man selv tage ansvar og stå ved det, siger Sally Jacobsen.

Blandt meget af det frivillige og praktiske arbejde, som hun står for, er, håndboldpakkerejser - når altså corona ikke lægger en dæmper på det.

quote Vi kan hurtigt få banket en fest sammen, når restriktionerne tillader det, så hvornår det bliver, ved jeg ikke, men det bliver aldrig for sent at fejre og hylde holdet

Sally Jacobsen, formand for Fans to Fighters, de danske håndboldherrers officielle fanklub

Sally Jacobsen har sammen med rejsearrangører og sponsorer planlagt og deltaget i håndboldrejser til det meste af verden, men dermed har hun ikke nødvendigvis oplevet hele verden, for som hun siger, så kan hun godt lide at "nørde med statistikker" efter kampene.

- Håndboldrejserne er for alle, der har interesse i håndbold, og der er mange, der forener håndboldrejserne med at komme ud og opleve kulturen i de forskellige lande, vi er i, det er vist bare mig, der er lidt nørdet og sjældent ser andet end håndbold, lyder det fra den nordjyske formand.

- Det er min hobby

Og når Sally Jacobsen rejser ud sammen med den øvrige fanklub, så ved spillerne på banen, hvem de er - og de trofaste fans bliver der sat pris på.

- Selvfølgelig kan de genkende os, og vi forsøger at forstyrre dem så lidt som muligt, når der er kampe, men alle på landsholdet er gode til at sætte pris på os, fortæller Sally Jacobsen, som selv for år tilbage har spillet lidt håndbold.

I dag fylder håndbolden fortsat - måske mere end nogensinde.

- Jamen, håndboldlandsholdet er min hobby, det er min ting, sådan er det, lyder det fra formanden.

Festmiddag og fejring på et tidspunkt

Søndagens finalekamp så Sally Jacobsen sammen med håndbold-veninderne Zita Randers Jensen og Tove Hansen, og der var højt humør og spænding hele aftenen.

De tre mødes igen mandag aften til en festmiddag og for at få talt kampen igennem.

- Og så skal vi lige have fulgt op på, hvad der er sket i løbet af dagen, for det har jeg ærligt talt ikke lige haft tid til, siger Sally Jacobsen, der mandag morgen skulle møde ind på jobbet som sygeplejerske i Jammerbugt Kommune.

Og fest for landsholdet ligger måske også i støbeskeen, når det lader sig gøre.

- Vi kan hurtigt få banket en fest sammen, når restriktionerne tillader det, så hvornår det bliver, ved jeg ikke, men det bliver aldrig for sent at fejre og hylde holdet, fastslår Sally Jacobsen.

En Gallup-undersøgelse viser ifølge DR, at over 2,6 millioner seere fulgte med på tv, da de danske håndboldherrer søndag genvandt VM-guldet.

Finalekampen mod Sverige blev vist på både DR1 og TV2. Tilsammen har cirka 2.615.000 tv-seere i gennemsnit fulgt med i kampen på tværs af de to kanaler.

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Martin Nielsen

play Martin bruger sin vinterferie som landmand: - Det har været så dejligt

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden