LIGE NU:

Formand for Skolelederforening: Ingen nordjyske skoler er klar til at åbne på mandag

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, mener, det er urealistisk for størstedelen af de nordjyske folkeskoler at få gjort klar til obligatorisk test for de ældste elever allerede i næste uge.

Formanden for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, mener, det er urealistisk for størstedelen af de nordjyske folkeskoler at få gjort klar til at kunne teste de ældste elever og deres lærere allerede i næste uge.

- Vi er klar til at undervise eleverne, men betingelserne for at de kan komme tilbage er ikke i orden. Hvis elever og lærere skal have foretaget to test i løbet af en uge, så betyder det, at der skal være testapparat klar, og det er det ikke i øjeblikket, siger Claus Hjortdal.

- Vi er klar til at undervise eleverne, men betingelserne for at de kan komme tilbage er ikke i orden, siger Claus Hjortdal.


Han tilføjer, at skolerne fortsat ikke har fået de faste retningslinjer, der kommer til at gælde fra mandag, retningslinjer hvori, der set med hans øjne - er en del juridiske og etiske overvejelser, der endnu ikke er taget er taget hånd om. 

- Sent i aftes har vi fået nogle af regler og retningslinjer til gennemsyn, men ingen af dem indeholder noget vedrørende test, de er ikke kommet endnu, siger Claus Hjortdal.

Hans vurdering er, at set i lyset af at størstedelen af de nordjyske skoler i denne uge holder vinterferie, så er det ikke realistisk, at nogen skoler er klar til at byde eleverne i 9. og 10. klasserne tilbage fysisk til skolerne igen allerede mandag. 

i vil have ordentlige retningslinjer. Vi har sagt, når vi får retningslinjerne, så giv os tre til fire arbejdsdage, så er vi klar, og det holder vi fast i, siger Claus Hjortdal.

- Jeg tror, det bliver tidligst midt i næste uge, de første elever kommer tilbage til skolerne, men vi har heller ikke så travlt andet, end vi har tid til at vente på, at retningslinjerne bliver klar, siger Claus Hjortdal. 

Men I har jo hele tiden vidst, at eleverne muligvis kunne komme tilbage til skole i marts. Hvad kunne I selv have gjort?

- Der har været så mange usikkerheder omkring det hele, så vi kan ikke planlægge noget som helst, og vi gider ikke gå og planlægge noget, der ikke bliver til noget. Vi vil have ordentlige retningslinjer. Vi har sagt, når vi får retningslinjerne, så giv os tre til fire arbejdsdage, så er vi klar, og det holder vi fast i, siger Claus Hjortdal.

De skoler, der ikke måtte være klar til fysisk at åbne dørene allerede mandag for afgangseleverne, tilbyder fortsat online-undervisning.060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Klimademo

gallery Aktivister har lænket sig fast til porten ved Aalborg Portland

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Klimademo

gallery Aktivister har lænket sig fast til porten ved Aalborg Portland

Til forsiden

Til forsiden