Formand om præste-mangel: - Det er et kæmpe problem

Pernille Vigsø Bagge skal mødes med kirkeministeren og snakke om problematikken i næste uge.

- Det er et kæmp problem, og det er et problem, der vokser hver dag, og det betyder jo, at folk er i risiko for ikke at kunne få fat i en præst, når man har behov for det, uanset om et barn skal døbes eller om man skal giftes eller have begravet en pårørende.

Sådan konstaterer Pernille Vigsø Bagge, der er formand for præsteforeningen, om den mangel, der er på, som TV2 Nord fortalte om tidligere torsdag.

Hvad kan konsekvenserne ende med at blive ved det her?

- Vi ser jo, at præster skal løbe hurtigere og hurtigere og dække større og større områder, og man er nødt til også at rekvirere rigtig mange pensionerede præster, som må ind og dække tjenester og kirkelige handlinger. Og det kan holde et stykke tid, men det kan ikke blive ved med at holde, konstaterer formanden. 

Se hele interviewet med formanden herunder:

Derfor skal Pernille Vigsø Bagge mødes med kirkeministeren og snakke om problematikken i næste uge.

- Vi ved, at der starter cirka 80 færdiguddannede teologer på pastoralseminariet til efteråret, og vi vil gerne bede kirkeministeren om simpelthen at lukke for, at de kan komme i praktik i København og Aarhus, hvor præstemanglen ikke er så udtalt, forklarer Pernille Vigsø Bagge og fortsætter. 

- Så vi simpelthen sørger for, at alle 80 kommer i praktik i Nordjylland, i Vestjylland, i Sydjylland, på Fyn og på Øerne. Så vi på den måde kan få dæmmet op for, at det også bliver interessant at være præst uden for de store byer.


Seneste nyt

fra Nordjylland