LIGE NU:

Forretnings- mand dømt for at importere 9000 kopivarer

En sag om import af kopier af Global-knive er afgjort af Vestre Landsret, der idømmer importør fængselsstraf.

En forretningsmand er fredag i Vestre Landsret i Aalborg blevet idømt fire måneders betinget fængsel i en sag om import af kopier af Global-knive fra Kina.

Sagen har verseret i flere år. Allerede i 2012 blev forretningsmanden ved Retten i Aalborg idømt en bødestraf på 50.000 kroner, og det er den dom, som landsretten nu har skærpet.

Det var helt tilbage i 2005, at toldere i Aarhus opdagede en container fyldt med knive, gafler og strygestål, der var købt i Guandong i Kina. I alt omfatter sagen ifølge anklagemyndigheden op imod 9000 stykker kopier af Global-køkkentøj.

Virksomheden Rosendahl, der er eneforhandler af Global-produkter i Danmark, fik nedlagt fogedforbud.

I 2008 blev forretningsmanden i en civil retssag i Sø- og Handelsretten dømt til at destruere knivene og betale en godtgørelse til Rosendahl på 200.000 kroner. Den dom blev i 2011 stadfæstet af Højesteret.

Nu har Vestre Landsret så afgjort straffesagen om kopi-importen.

Forretningsmanden havde anket byrettens afgørelse for at blive frifundet, mens anklagemyndigheden havde anket for at få en strengere straf.

Forretningsmanden har i straffesagen nægtet sig skyldig og kastet skylden på sin indkøber.

Imidlertid har landsretten skærpet straffen til fire måneders fængsel, som dog er gjort betinget, så forretningsmanden slipper for fængsel, hvis han ikke begår kriminalitet i et år.

Sagen har kørt i mange år efterhånden. Øverst i artiklen kan du se et indslag fra 2011, da forretningsmanden blev dømt ved byretten i Aalborg.