Foto: Bruno Stagsted

Forskningschef rykker fra hospital til universitet

Den nuværende forskningschef på Aalborg Universitetshospital skal i fremtiden stå i spidsen for Aalborg Universitets sundhedsvidenskabelige fakultet.

Aalborg Universitet har fundet manden, som skal lede universitetets sundhedsvidenskabelige fakultet i fremtiden. Valget er faldet på Lars Hvilsted Rasmussen, der tiltræder som ny dekan fra 1. marts.

- Jeg kender fakultetet fra mine to år som leder af Klinisk Institut. Jeg ved, at jeg overtager et veldrevet og dynamisk fakultet, som har gennemgået en fantastisk udvikling i de blot fire år, fakultetet har eksisteret, siger Lars Hvilsted Rasmussen i en pressemeddelelse.

Lars Hvilsted Rasmussen har siden 2011 været forskningschef på Aalborg Universitetshospital, og han er desuden professor og speciallæge i hjertesygdomme og intern medicin.

- Med ansættelsen af Lars får vi en meget erfaren leder med omfattende klinisk baggrund som ny dekan. Lars skal sikre den fremtidige udvikling af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som skal bygges op i nært samspil med Aalborgs nye universitetshospital, ligesom han vil blive eksponent for det fremadrettede samarbejde med regionens hospitaler, siger Per Michael Johansen, rektor ved Aalborg Universitet.

Lars Hvilsted Rasmussen overtager dekanposten fra Egon Toft, som i efteråret valgte at rykke til Qatar University i Qatars hovedstad Doha. Her har han fået til opgave at opbygge universitetets medicinske fakultet.