Foto: Daniel Mikkelsen

Forslag om kattelov skaber debat på Facebook

Dansk Folkepartis forslag om at indføre en kattelov, der går det obligatorisk at registrere katte, skaber debat på TV2 Nords Facebook-side.

Et forslag fra folketingsmedlem Lise Bech (Da. Folkep.) om at indføre en lov, der gør det obligatorisk at registrere katte med enten chip eller øretatovering skaber debat blandt brugerne på TV2 Nords Facebook-side.

Lise Bech argumenterer blandt andet for sit forslag ved at sige, at der i dag allerede findes tilsvarende regler for hunde og for alle produktionsdyr. Alligevel møder forslaget ikke opbakning fra resten af partierne i Folketinget.

Socialdemokraterne mener at mange katteejere vil se stort på en kattelov, for der er ikke politisk vilje til at finde de penge det vil koste at håndhæve den.

- Hvis vi laver lovgivning i Danmark, så skal der være en mulighed for at kontrollere det, overholde det og sanktionere det. Hvis ikke vi kan det og er parate til det fra start af, så giver det ingen mening, siger Bjarne Laustsen. 

02:14

Se indslaget fra lørdag hvor Lise Bech (Da. Folkep.) fremsætter sit forslag.

Luk video

Og i debatten på vores Facebook-side får begge sider af sagen opbakning.

- Mine 4 katte er ikke blevet chippet og jeg vil ikke smide penge ud på det. De går ud og ind som det passer dem og ved hvor de hører til, skriver Dorthe Vanggard Nielsen.

- Vi har en kat. Han er både inde og ude. Alle vores tidligere katte var kastreret/ steriliseret så der ikke kom uønskede katte.  Desværre tager vores vej (bilerne) vores katte så de bliver ikke gamle her ved os - derfor er de ikke registreret, skriver Camilla Knak Nielsen.

- Selvfølgelig er alle mine katte neutraliserede, chippede, registrerede, vaccinerede og fulgt op med orme og loppekure. De går ud og ind som det passer dem, så det skal ihvertfald ikke være vores skyld, at der er kattestrint og lopper på naboens havedør, skriver Marianne Kjølby Nørgaard.

En kommetar der møder stor opbakning kommer fra Lone Hasselby Astorp. Hun skriver:

- Har en steriliseret hunkat og hun er øretatoveret. Det er så deprimerende gang på gang at læse, at man bare kasserer sine uønskede små killinger på de mest forfærdelige måder. Så tag dog ansvar for dit dyr. Har man sagt A må man også sige B.

Du kan læse alle kommentarerne i Facebook-opslaget herunder, og du kan selvfølgelig også selv blande dig i debatten.