02:48

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Første arbejdsdag efter ferien

I dag var første arbejdsdag i det nye år for rigtig mange nordjyder. Efter en lang juleferie, kan det være lidt hårdt at komme i gang igen.

Det er første arbejdsdag efter ferien. På Kurts Autoværksted i Aabybro er der nok at tage fat på.

- Det er måske hårdt, når man er vant til at gå sent i seng, og så skal man til at stå tidligt op igen, siger Jonas Rasmussen, der er mekanikerlærling på værkstedet.

Mange har i år holdt cirka to ugers juleferie. Derfor skal man lige op i gear igen.

- Jeg synes næsten, at de har haft en hel sommerferie nu. Så jeg tænkte også i morges, da jeg selv var hernede klokken 06, at nu var det sgu ikke for tidligt, at de andre kom på arbejde, siger indehaver Kurt Larsen med et glimt i øjet.

Medarbejderne er kommet godt i gang i dag, mener han. Efter en ferie er der også særlig travlt på autoværkstedet. Mange biler bliver indleveret med skader, som skal rettes ud.

- Det er først på ugen, og her efter ferien har vi altid travlt. Folk de har været mere ud og køre her, når der er fridage. Det kan man godt mærke, siger Jørgen Larsen, der er pladesmed.

Men der er da også fordele ved, at hverdagen er vendt tilbage.

- Tilbage til madkassen, som man havde inden ferien, og som man egentligt er ved at savne en lille smule. Så jeg synes egentligt, at det er rart nok at komme i gang igen, siger mekaniker Michael Mortensen.

Juleferien 2015/2016 bliver i øvrigt endnu længere.