Fortjent Silkeborg-sejr i målrigt opgør

Silkeborg-veteranen Henrik "Tømrer" Pedersen spillede en stor kamp i Silkeborgs 4-2-sejr hjemme over AaB.

I en målrig og underholdende lørdagskamp vandt Silkeborg hjemme med hele 4-2 over AaB i de to klubbers sidste kamp inden vinterpausen.

Efter 1-1 ved pausen livede hjemmeholdet op i anden halvleg og afgjorde opgøret med tre mål på 20 minutter.

Rutinerede Henrik "Tømrer" Pedersen spillede en stor kamp og var involveret i tre af Silkeborgs mål. Således stod han for oplægget til Jesper Bechs 4-1-scoring i 70. minut, efter han selv havde bragt Silkeborg på 2-1 kort efter pausen.

Silkeborg var offensivt indstillet fra start til slut, og det gav udslag i mange store målchancer. Men også AaB ville lege med, og alene i de første 10 minutter var der store muligheder til begge hold.

Henrik "Tømrer" Pedersen var tæt på efter bare to minutter, AaB's Lasse Nielsen fulgte trop kort efter, og Christian Holst burde have bragt Silkeborg i front på sin store chance i niende spilminut. Kort efter var det i stedet Jesper Bech, der gjorde til 1-0.

Målet var eksempel på Silkeborgs kendte dyder som flydende kombinationsspil og hurtige afleveringer. Det gav flere gode angreb ned mod AaB's lidt tunge forsvarsspillere, som i flere tilfælde havde svært ved at følge med.

I den anden ende satsede AaB på de to høje unge angribere, Nicklas Helenius og Henrik Dalsgaard, og det var netop deres samarbejde, der sørgede for en udligning efter et kvarters spil.

Den livlige start på kampen blev dog fulgt op af en mere stille periode, hvor de to hold spillede en anelse mere henholdende og lukkede bedre af for hinanden. I glimt var der tilløb til gode målchancer, men det forblev lige ved og næsten.

Derfor skulle der også en brøler i AaB-forsvaret til, før der kom gang i måltavlen igen. Kenneth Emil Petersen ville lægge en bold tilbage til målmand Nicolai Larsen, men fik alt for lidt fart i bolden, så Tømreren let kunne gøre det til 2-1.

Inden AaB'erne nåede at sætte en jagt på en udligning ind, var Silkeborg på spil igen. Kasper Risgård headede upresset et indlæg fra Dennis Flinta i mål, og da Jesper Bech øgede kort efter, var kampen afgjort.

AaB reducerede godt nok i det efterfølgende angreb, men Silkeborg dominerede kampen og kunne have vundet endnu større.

Det blev dog ved 4-2, og det var de glade for i Silkeborg.