LIGE NU:

Forvent køkørsel: Lørdag topper ferietrafikken

Lørdag i uge 29 er traditionelt set en af de største rejsedage på året. Vejdirektoratet forventer, at der er tæt trafik og køkørsel flere steder i Nordjylland fra klokken 11 til 15.

Vejen mellem Frederikshavn og Skagen samt rute 55 ved Løkken og Blokhus er steder, hvor Vejdirektoratet forventer, at der kan være kø lørdag i uge 29. Det er en af årets store rejsedage, fordi mange enten skal til ferie eller hjem fra ferie.

Det er særligt mellem klokken 11 og klokken 15, at der kan forventes kø og tæt trafik på flere strækninger i Nordjylland. Ifølge Vejdirektoratets prognose for sommerferietrafikken vil der være masser af trafik i sommerhusområderne, da mange danskere i år vælger at bruge ferien i sommerhus i Danmark.

Man kan holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk. Derudover er det en god idé at lytte til P4 Trafik under sin køretur.

Grafik: Vejdirektoratet
Grafik: Vejdirektoratet

Husk mad og drikke

Vejdirektoratet opfordrer til, at man vælger at køre til og fra ferie udenfor de mest trafikerede tidsrum. Hvis det kan lade sig gøre, er det bedst at køre i hverdagene, da der er god plads på vejene, fordi de daglige pendlere holder ferie.

Derudover anbefales det, at man sætter god tid af til sin rejse, så der er tid til uforudsete køer. Tidligere lørdag var der for eksempel kø i Limfjordstunnelen i sydgående retning, hvilket gav en ekstra rejsetid på 40 minutter i området.

Det er også vigtigt at holde god afstand til den forankørende og være opmærksom ved for eksempel vejarbejder, hvor hastigheden skal sættes ned. Vejdirektoratet opfordrer også til, at man husker godt med mad og drikkevarer til turen – så er kræfterne sikret, selvom køreturen bliver ekstra lang. 

GODE RÅD TIL KØRETUREN