LIGE NU:

Fox: Ingen nedrykning

Står det til Frederikshavn Fox's formand skal turen tilbage til Håndboldligaen ikke være let. Hun mener nemlig, at der i fremtiden ikke bør være noget ligahold, der rykker direkte ned. Og det selvom holdet i lørdags rykkede ned i den næstbedste række.

- Forskellen på at være i ligaen og 1. division er i dag blevet så stor, at det til en hver tid bør være de tolv bedste hold, der spiller i ligaen. Det vil give en mere fair liga og en mere retfærdig planlægning, siger Pia Vanggaard, formand i Frederikshavn Fox til TV2/Nord.

Klubben har levet de sidste sæsoner som elevatorhold, hvor klubben er rykket op og ned mellem 1. division og ligaen. Og igen næste må Fox-pigerne en tur ned i 1. division dog med udsigt til en hurtig oprykning igen næste år. Derfor kan udmeldingen lyde som et selvmål.

- Hvis jeg prøver at se nøgtern på det, så mener jeg, det er mere korrekt, det er de tolv bedst placerede hold, der spiller i ligaen, forklarer Pia Vanggaard, der mener, at frederikshavner er blandt landets tolv bedste.

I Dansk Håndbold Forbund forstår formand, Per Rasmussen ikke udmeldingen. Han mener forslaget vil være med til at fjerne det sportslige fra håndbolden.

- Det er da aldrig rart, at vide at man er blandt de tre til fire hold, som er i fare for at rykke ned, men det er nu engang virkeligheden i sportens og dermed håndbolds verden, siger han til TV2/Nord.

Sporten er der jo stadig væk, for det gælder jo stadig om at vinde kampene. Og du vil altid kunne rykke op, hvis du er god nok, slutter Pia Vanggard.