SENESTE NYT:

Fra lørdag er det slut med mundbind i offentlig transport og afstandskrav i butikkerne

Fra lørdag ændres listen over restriktioner endnu en gang. Nu er det slut med kravet om at bære mundbind i offentlig transport, og der er ikke længere afstands- og arealkrav i erhvervslivet.

Efter mange måneder med coronarestriktioner kan vi fra lørdag vinke farvel til et par stykker af dem.

Det er fra lørdag nemlig ikke længere krav om at bære mundbind i offentlig transport. Derudover bliver alle afstands- og arealkrav ophævet i erhvervslivet.

Det oplyser Erhvervsministeriet fredag i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der ikke længere er krav om, hvor mange der maksimalt må befinde sig i dagligvarebutikker, konferencesteder, markeder, forlystelsesparker og lignende.

Selvom afstandskravene bliver ophævet, er det stadig muligt for virksomheder at få kompensation frem til 1. september 2021.

Kravet om mundbind i busser, tog, metro og færger skulle oprindeligt være fjernet 1. september, men er altså blevet fremrykket to uger efter anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Brancheorganisation glæder sig over de hævede retningslinjer

Areal- og afstandskravene har haft konsekvenser for mange virksomheder, og derfor er brancheorganisationen HORESTA, der repræsenterer hotel- og restaurationsbranchen glad for, at virksomhederne nu igen kan have fuldt hus.

- Da denne restriktion blev indført lå samtlige erhvervsdrivende jo med tommestokken på gulvet og målte deres lokaler op. Fra lørdag kan alle få retten igen til at indrette deres virksomhed, som de ønsker det, og de kommer igen til at sidde ved rattet i deres egen bil, uden denne restriktion flår i styretøjet, siger Jan V. Laursen udtaler Jan V. Laursen, formand for HORESTA.

Stadig gældende restriktioner

Ophævelsen af restriktionerne kommer som en del af Regeringens plan fra juni, der frem mod 1. oktober vil udfase alle restriktioner.

Få et overblik over stadig gældende restriktioner i boksen nedenfor.

Disse restriktioner er stadig gældende