LIGE NU:

Fra mandag skal de holde lukket: - Vi har arbejdet til klokken ti om aftenen

Søndag var der travlhed hos frisører og skønhedssaloner, som fra mandag, sammen med en række andre brancher, skal holde lukket henover julen.

Der er mange ting, som skal ordnes inden jul. Og hvis der stod en klipning eller en ansigtsbehandling på huskelisten, var søndag allersidste chance. I hvert fald de næste 14 dage.

Som en del af tiltagene for at bremse coronasmitten, lukker liberale serviceerhverv ned mandag. Søndag var der derfor ekstraordinært åbent og ekstra travlt hos flere af de butikker, som TV2 Nord besøgte.

quote - Det er første gang i mange år, jeg arbejder en søndag, men jeg skal selvfølgelig hjælpe mine kunder.

Ricardo Rodriguez, indehaver af Chao Chao

Helene Lindhardt fra Nibe var søndagens - og årets - sidste kunde i skønhedssalonen Mekini i Aalborg. 

- Faktisk havde jeg en tid i morgen, men jeg var så heldig at få en tid inden jul, siger Helene Lindhardt fra Nibe, der i dagens anledning skulle have lavet røde negle.

Indehaver af salonen, Mette Valentin Møller, fortæller, at de har arbejdet på højtryk for at få det hele til at gå op.

- Vi har arbejdet til klokken ti om aftenen, i går var det klokken seks, og i dag går vi så lidt tidligere hjem. Vi er næsten kommet igennem alle kunder. Der har kun været én, hvor det ikke lykkedes at finde en tid inden jul, siger Mette Valentin Møller, som de næste dage holder butik og webshop åben for køb af julegaver.

Også hos frisør- og barbersalonen Chao Chao i Aalborg har der været planlagt kunder hele dagen. Helt indtil halv ni søndag aften.

- Det er første gang i mange år, jeg arbejder en søndag, men jeg skal selvfølgelig hjælpe mine kunder, siger indehaver Ricardo Rodriguez, der fortæller, at juletiden i forvejen er en meget travl periode.

- I julen vil folk gerne se pæne ud, når de skal være sammen med deres familie og kære.

Én af dem, der kan holde jul med en nyklippet frisure, er Ulrik Jessen Sørensen fra Gug.

- Jeg skulle være klippet den 23. december, men blev ringet op og fik tid her på en hellig søndag.

Tvivl om åbning

Når Ricardo Rodriguez ser på smittetalle, er han tivlende overfor, om han kommer til at klippe sine kunder igen allerede den 4. januar. Hvis lukningen forlænges og restriktionerne fastholdes, må de faste frisørgæster derfor tage saksen i egen hånd.

- Med udsigten til, at der måske er en måned til næste gang, man kan blive klippet, kan der jo gå lang tid. Ellers må jeg jo alliere mig med min kone og håbe, at hun kan tage de værste totter af, siger Ulrik Jessen Sørensen, som har et andet forslag.

- Efterhånden kan man lære alt på Youtube, så det kan også være, at man kan lære at klippe sig selv.

Fra den 25. december skal også detailhandlen holde lukket på nær dagligvarebutikker og apoteker.