Foto: Preben Nielsen - eframe.dk

Frederik Andersen med til OL-kvalifikation

Normalt er det umuligt at få spillere givet fri fra NHL-klubberne, men her er Frederik Andersen et unikt tilfælde.

Det er et lille ismirakel, når Danmark i den OL-kvalifikation, der begynder torsdag, kan bruge målmanden Frederik Andersen.

Som noget helt særligt har den 23-årige keeper fået to uger fri af NHL-klubben Anaheim Ducks, så han kan være med til at spille Danmark til OL i Sochi.

- Jeg tvivler på, at der er andre end os i de tre OL-kvalifikationsgrupper, der har fået lov til at få en spiller fra Nordamerika over. Jeg ved, at tyskerne og hviderusserne også har forsøgt, men de har fået nej, siger Kim Pedersen, der er manager for landsholdet.

Normalt kan man glemme alt om at få ishockeyspillere i Nordamerika frigivet til landsholdspligter i Europa.

Men Danmarks Ishockey Union gjorde alligevel forsøget med Frederik Andersen, der i modsætning til de seks etablerede danske NHL-spillere fortsat er på vej op igennem systemet og spiller for udviklingsklubben Norfolk Admirals i den lavere AHL-liga.

Den første kontakt foregik i november, og Anaheim har været positive fra starten, fortæller Kim Pedersen.

- Det betyder nok noget, at Anaheim har hele fem målmænd til rådighed og derfor faktisk ikke kan give tilstrækkelig spilletid til dem alle.

- Måske har deres manager også en svaghed for nationalfølelser, men under alle omstændigheder har de nok vurderet, at Frederik vil få mere ud af de tre kampe, end han ville få derhjemme.

- De får jo en målmand tilbage, der måske har lige har haft sin største ishockeyoplevelse nogensinde, siger Kim Pedersen.

Når Frederik Andersen allerede kunne rejse hjem i sidste uge, skyldes det, at AHL-ligaen holdt pause på grund af det såkaldte All Star-break, hvor ligaens bedste mødes til en showkamp.

Den tidligere Frederikshavn-keeper er på plads i målet torsdag aften klokken 20, når Danmark indleder OL-kvalifikationsturneringen i Vojens mod Ukraine.