Emilie og Emma fra Frejlev kom i finalen i MGP med "Ta' dig nu sammen, du".

Frejlev-piger i MGP-finale

Nichlas og Malthe løb med sejren ved børnenes Melodi Grand Prix. "Tro på dig selv" gik lige ind hos seerne. Men [size=2]Emilie og Emma fra Frejlev kom i finalen med "Ta' dig nu sammen, du".[/size]

Chestnut Avenue tog publikum og seere med storm og scorede toppoint ved børnenes Melodi Grand Prix 2011.

De to venner Nichlas og Malthe, der tilsammen kalder sig Chestnut Avenue, fik flest af seernes eftertragtede stemmer, da de lørdag aften sammen med skuespiller og vært Peter Mygind bragte Ballerup Super Arena på kogepunktet.

Vindersangen "Tro på dig selv" handler om, at man skal tro på sig selv, også selvom der er modgang.

De to populære drenge kæmpede i superfinalen med Kastanie og sangen "Sara & Felicia", Chanlex med "Min egen Maria" og nordjyske Chokit "Ta' dig nu sammen, du", men Nichlas og Malthe endte altså med sejren. I alt ti sange blev fremført.

Det er ikke længere end en uge siden, at Ballerup Super Arena dannede rammen om de voksnes Melodi Grand Prix, hvor "A friend in London" løb med sejren. Det er første gang, at børnenes afvikles i samme imponerende rammer.

I det hele taget har DR i samarbejde med Koda, Dansk Artist Forbund og kommunerne underkastet MGP-konceptet en større modernisering.

Målet har været, at flere børn rundt om i landet skulle have større og længere glæde af den årlige musikalske begivenhed. Samtidig er der i år fokuseret mere på processen i at skrive en sang i stedet for bare at vurdere selve sangen.

Derfor har der været afholdt ni MGP-workshops rundt i hele landet - blandt andet i Brønderslev, hvor Emilie Rosenkilde og Emma Damgaard fra Frejlev deltog. Her har børnene fået hjælp af professionelle musikere til at opkvalificere både tekst, melodi og optræden til de indsendte sange.

I forlængelse heraf har DR - i modsætning til tidligere år, hvor præmien var en cd-udgivelse - denne gang valgt, at vinderen får et skræddersyet coachingforløb til en værdi af 50.000 kroner.

/ritzau/