Frit lejde: 41 pebersprays indleveret

Nordjyllands Politi håber, at flere vil aflevere deres peberspray, inden deadline udløber.

På to uger har nordjyder indleveret 41 pebersprays i forbindelse med den frit lejde-ordning, der er indført, efter det fra den 1. februar blev ulovligt at være i besiddelse af en peberspray.

De har ellers siden 2019 været lovlige at have til selvforsvar i eget hjem og på offentlige steder.

quote Jeg tænker ikke, at vi får det hele, men jeg håber, at vi får så meget som muligt

Jens Møller Søgård, Politikommissær, Nordjyllands Politi

I løbet af februar og marts måned kan man konsekvensfrit aflevere sin peberspray ved Nordjyllands Politi. Aflevering kan ske på politistationerne i Hobro, Aalborg, Frederikshavn og Hjørring.

- Det har været ret konstant. Den første uge (af frit lejde-periode, red.) har vi fået 22, og i anden uge er der kommet 19, og det er i hele Nordjyllands Politikreds, siger Jens Møller Søgård, der er politikommissær ved Nordjyllands Politi med ansvar for indleveringen af pebersprays.

Ordningen, hvor det var lovligt at anvende peberspray til selvforsvar i eget hjem og på offentlige steder bliver rullet tilbage, fordi det ifølge regeringen har vist sig, at pebersprays i højere grad bliver brugt til kriminalitet end selvforsvar.

Nordjyllands Politi har ikke tal for hvor mange pebersprays, der findes i regionen.

- Jeg tænker ikke, at vi får det hele, men jeg håber, at vi får så meget som muligt, for ellers er det sådan, at når frit lejde ophører, må folk forvente at få en bøde, hvis de findes i besiddelse af en peberspray, siger Jens Møller Søgård.

Afleverer man ikke sin peberspray inden udgangen af marts, får man en bøde på mindst 1.000 kroner og op mod 3.000 kroner, hvis man bliver taget i at være i besiddelse af den. 

Indleverede pebersprays vil blive destrueret.  


Seneste nyt

fra Nordjylland