Foto: TV2/Nord

Frustration ved boligløse studerende

Tre uger efter studiestart mangler 100 studerende stadig bolig i Aalborg.

Rekordmange blev i år optaget på studier i Aalborg, og det betød boligmangel.

AKU Aalborg administrerer ungdomsboliger, og de tilbyder en Tag Over Hovedet-garanti til medlemmer, hvor studerende kan bo på Aalborg Vandrerhjem indtil de finder en bolig. Jesper Baand studerer informationsvidenskab og kulturformidling, og han er en af beboerne på vandrehjemmet.

- Det er møgirritende. Man får stress allerede inden man er startet på sit studie. Alle, jeg har talt med, er frustrerede, for det hænger hele tiden over hovedet på en, siger Jesper Baand.

Lige nu bor han på 25 kvadratmeter med fem andre studerende, og det kan være svært at være studerende og bo på vandrehjem.

- Internetforbindelsen er ikke optimal her, når vi er så mange studerende, så man bor nærmest ude på skolen, siger Jesper Baand.

Han er dog en af de heldige, da han fra på lørdag har en studiebolig.

Da der var flest, boede der 220 studerende, oplyser Aalborg Vandrerhjem. Nu er omkring 100 studerende tilbage.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at langt de fleste har fået bolig efter 1. oktober , men enkelte kan komme til at bo der helt til 1. november, siger Eigil Johansen, forretningsfører ved AKU Aalborg.

AKU Aalborg administrerer omkring 5000 ungdomsboliger, og kort før studiestart var ventelisten på omkring 5500 personer.