LIGE NU:

Fut-fuuut: Nu kan du snart køre med tog i de ramte kommuner

Togene indsættes igen fra tirsdag morgen og erstatter dermed togbusserne. De øvrige, normale busser begyndte at køre mellem de syv ramte nordjyske kommuner mandag morgen.

Den kollektive transport i Nordjylland vågnede delvist op igen til dåd mandag morgen, da busserne atter måtte fragte passagerer imellem de syv kommuner, der har været lukket ned siden 9. november.

Især for nordjyderne gør det transporten til og fra arbejde langt nemmere og billigere, men også hos Nordjyllands Trafikselskab (NT) er man glade for, at trafikken nu atter må glide.

- Opgaven er egentlig blevet lettere for os, for nu skal vi kun kontrollere, når de krydser en af de åbne kommuner. Førhen skulle vi kontrollere hver eneste gang, de skulle krydse en kommunegrænse. Så nu skal chaufførerne kun varsko (passagererne, red.), når vi kører ind i en åben kommune. Førhen var det jo hver gang – også imellem de lukkede kommuner, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg hos Nordjyllands Trafikselskab.

Togpassagererne kan glæde sig normalt afgange fra tirsdag morgen. Her erstatter de normale tog nemlig togbusserne, der den seneste uge har været sat ind på strækningerne.

- De kører helt normalt fra i morgen tidlig, så det er jo også dejligt. Så kan nordjyderne komme hurtigere frem, siger Mette Henriksen.

Hos Nordjyllands Trafikselskab (NT) vil man stå klar til at guide kunderne og sikre, at de overholder retningslinjerne om ikke at krydse ind fra en lukket kommune til en åben.

- Vi vil have personale klar i stor udstrækning på de ruter, hvor man krydser fra en af de lukkede kommuner og ind til en af åbne kommuner. Og det samme vil være tilfældet i togene, for det er jo stadig kun folk med en kritisk samfundsfunktion eller elever i folkeskolen, ungdoms- eller voksenuddannelse, som har mødepligt, som må have lov at krydse kommunegrænserne, siger kundechefen.